Mõned näited lähiminevikust: Lady GaGa sai Polaroid Imaging Productsi loovdirektoriks, will.i.am sai Intelis loova innovatsiooni juhiks, Alicia Keys sai BlackBerry globaal-loovdirektoriks...

Neile järgneb nüüd teles ja filmides tegutsev noorema põlve staar Ashton Kutcher, kes hakkas Lenovos tootearendajaks (product engineer).

Kutcher on tehnoloogiamaailma vastu ammu huvi tundnud ja seda valdkonda esindavatesse firmadesse investeerinud – võib eeldada, et ta võtab värsket tööalast väljakutset hingega.

Suure arvutitootjana tuntud, aga nutiseadmete alal teisejärgulise tähtsuse saavutanud Lenovo esindajad on kindlasti huvitatud ka äsjasõlmitud liidu mõjust turundusele. Kutcher on kuulus ja tal on Twitteris üle 15,1 miljoni järgija, küllap suudab ta nime teha ka Lenovo uudisseadmetele.

Kutcheri palkamine selgus Lenovo uue tahvelarvuti esitlusel, kus ta kohe ka lavale seda reklaamima saadeti, nagu allpoololeval pildil näha.

Foto: AFP

Yoga Tablet on vähemalt teoreetiliselt muljetavaldav säästutahvel. Hind on hea ja aku peab vastu väidetavalt 18 tundi.

* 1280 x 800 resolutsiooniga 8- või 10-tolline ekraan
* 5 MP taga- ja 1,6 MP esikaamera
* Android 4.2.2
* 1,2 GHz neljatuumaline MediaTeki kiibistik, 1 GB muutmälu
* loeb kuni 64 GB microSD kaarte
* WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, micro USB, 3,5 mm klapipesa
* tulevikus 3G toega mudel "teatud regioonides"
* 16 või 32 GB andmeruumi
* USAs hinnad teada 16 GB mudelitele, algavad 249 dollarist 8-tollise ekraani puhul

Tootja lubab kuni 18-tunnist akukestvust, Übergizmo ajakirjanik testis ning suutis 14 tundi välja pigistada, mis on samuti muljetavaldav!

Tahvel peaks passima mõnusalt nii kätte kui ka Surface'i kombel püsti seisma. Juurde saab osta juhtmevaba klaviatuuri, mis sobib ka kaitsvaks kaaneks.

Foto: tootja

***

1984. aastal Hiinas loodud Lenovo Group Limited on maailma suurimaid personaalarvutite tootjaid, aga valmistab ka tahvelarvuteid, nutitelefone, tööjaamu, servereid, andmekandjaid, IT-haldustarkvara, nutiteleviisoreid, hiiri, klaviatuure jm.

Ashton Kutcher on kogunud tuntust telesarjadega "That 70's Show", "Two and a Half Men", kõmulise telesarjaga "Punk'd" ja mõistagi kunagise filmitähe Demi Moore'i abikaasana (nüüd juba lahutusplaanid).

Filminäitlejana on ta proovinud kõikvõimalikke erinevaid žanre, aga jäänud pigem vähenõudliku meelelahutuse täheks (õnnestunumaid teoseid: "Dude, Where's My Car" – "Kutt, kus mu auto on", "The Butterfly Effect" – "Liblikaefekt", "Open Season" – "Jahihooaeg", "Spread" - "L.A. gigolo").

Tõsiseltvõetavust lisas Kutcheri nimele Apple'i legendaarse tippjuhi Steve Jobsi kehastamine tolle eluloofilmis "jOBS" (2013).