Hollywoodi juhitud suurte stuudiofilmide maailmas on saanud viimastel aastatel uueks trendiks kasutada visuaalse poole rikastamiseks 3D-lahendusi. (Nende esitamiseks läheb vaja eritehnikat, vastavad kinoseansid toimuvad tavapärastest eraldi.) FIFA maailmameistrivõistluste korraldajad kavatsevad nüüd juhinduda blockbusterite eeskujust.

Korraldajad lasevad 3D-tehnikaga jäädvustada "kuni 25 kohtumist", on juba teada. FIFA ei plaani kolmemõõtmelisi otseülekandeid, aga see võimalus leiab lähikuudel arutamist. Sony seadmetega ülesvõetud materjali näidatakse "avalikel üritustel seitsmes linnas üle maailma" ja sellest valmib lõpuks film.

Üldlevinud 3D filmimise lahendus on salvestada vaataja vasaku ja parema silma jaoks mõeldud materjal kahe iseseisva kaameraga, vaatamiseks aga kasutada erilisi polariseeritud prille. Sony tutvustas 2009. aastal aga üheläätselist 3D-kaamerat, mis olevat eriti sobiv spordisündmustele (salvestab ühe pildi, mis poolitatakse peeglitega ja talletatakse kahele sensorile).

2010 FIFA World Cup ehk järgmised maailmameistrivõistlused leiavad aset 11. juunist 11. juulini Lõuna-Aafrikas.

Asjatundjad usuvad, et kui FIFA projekt õnnestub, võib see palju kaasa aidata 3D-filmilahenduste levikule-arengule.

Screen Digesti vanemanalüütik Tom Morrod kommenteeris nii: "Ülemaailmsed spordisündmused aitavad uue tehnoloogia kinnistamisele palju kaasa, eriti televisiooniturul". Firma ennustab, et Euroopas on 2013. aastaks kasutusel 13,6 miljonit 3D-valmidusega telerit.

Esimene spordialane 3D-otseülekanne toimus juba 2008. a, kui BBC näitas ühes Londoni kinos Inglismaa-Šotimaa ragbimängu Six Nations Championshipi raames. "Kolmemõõtmelisi plaane" hauvad ka näiteks 2012. aasta Londoni suveolümpia korraldajad.

Suurbritannia operaator Sky lubab 2010. aastal käiku lasta ka riigi esimese 3D-telekanali.