FBI Oregoni osakonna veebilehel juhitakse tähelepanu sellele, et eriti suured ohuallikad on privaatsuse seisukohast nutikad telerid, millel on võimekus internetti ühenduda ja heli salvestada ning vahel isegi pilte ja videosid teha.

Kui üheks riskiks on seejuures privaatsuseprobleem - televiisori tootja ja sellesse rakenduste arendajad võivad ligi pääseda informatsioonile, millele inimesed ei tahaks ligipääsu anda, siis veel suuremaks riskiks on häkkerid, kes telerile ligi võivad saada ning kes andmete kasutamise suhtes kõvasti kurjemate kavatsustega on.

"Riskispektri madalas otsas tähendaks see seda, et nad vahetavad kanaleid, mängivad helitugevusega või näitavad lastele ebasobivaid videosid. Kõige hullematel juhtudel võivad nad aga sinu teadmata teleri kaamera ja mikrofoni tööle panna ja sind vaikselt jälgida," kirjutatakse FBI lehel.

Õnneks tõid FBI spetsialistid välja ka konkreetsed soovitused, kuidas selliseid riske minimaliseerida ja oma teler ohutuks muuta:

  1. Tea, milliseid lahendusi su teler kasutab ning kas sellel on olemas kaamera või mikrofon. Seda saad kontrollida lihtsa veebiotsingu abiga - oma teleri mudelinimi ja otsingusõnad microphone, camera või privacy.
  2. Ära usalda tavalisi privaatsussätteid. Võimalusel muuda ära kõik vaikeparoolid ja tea, kuidas kaamerat, mikrofoni ja isiklike andmete kogumist välja lülitada.
  3. Kui sa ei oska kaamerat välja lülitada, aga soovid seda siiski teha, siis aitab kaamera kinni teipimine (kuid see ei kaitse heli kogumise eest).
  4. Uuri, kas tootja on pidevalt klientideni turvauuendusi toonud. Kui ei, tasub konkreetse tootja teleri ostmist tõsiselt kaaluda.
  5. Vaata üle teleritootja ja enda kasutatavate striimingurakenduste privaatsuspoliitika - mis infot nad koguvad ja miks. Kontrolli üle, et need tingimused oleksid sinu jaoks sobivad.