Teema on filmimaailmas veel päris uus ja "Sotsiaalvõrgustik" on esimene mängufilm, mis sellele keskendub. Hiljutine esilinastus kodumaal USAs oli edukas (sellest kujunes nädalavahetuse vaadatuim film) ja kriitikudki on teosele sooja vastuvõtu kinkinud.

See polegi üllatav, sest autorite seas on mõnigi tuntud-tunnustatud nimi.

Paljudele filmisõpradele ei vaja eraldi tutvustamist ruttu kultusnimeks kujunenud režissöör David Fincher, kes on teinud muuhulgas linalood "Seitse" ("Seven"), "Kaklusklubi" ("Fight Club"), "Sodiaak" ("Zodiac") ning "Benjamin Buttoni uskumatu elu" ("The Curious Case of Benjamin Button").

Ta tegeleb hetkel juba oma järgmise projektiga, milleks on ameeriklaste uusversioon eurooplaste hiljutisest menupõnevikust "Lohetätoveeringuga tüdruk". See ilmub 2011. aasta lõpus.

"Sotsiaalvõrgustiku" peaosatäitja on Jesse Eisenberg, kes kehastab Mark Zuckerbergi. Kõigest 26aastasest noormehest on saanud avalikkuse silmis Facebooki "nägu", ta on firma üks asutaja, tippjuht (CEO) ja president ning tänu 24protsendilisele osalusele ajaloo noorim dollarimiljardär.

Tuntud nägudest on kohal ka poplauljana tuntud Justin Timberlake, kelle kehastada Facebooki esimene president Sean Parker. Teda sunniti firmast lahkuma, sest politsei arreteeris teda kokaiini omamise süüdistusega.

Need kaks näitlejat ongi uudist illustreerival pildil, Eisenberg vasakul, Timberlake paremal.