"Kui äpp on avatud, kasutab see aktiivselt kaamerat," kirjutas Maddux. "Tegemist on Facebooki turvalisuse ja privaatsuse küsimusega." Lisaks Madduxile kinnitasid olukorda ka mitmed tehnoloogiaväljaanded ning turvauurijad. "Samas ei ole mingisugust indikatsiooni, et andmeid päriselt Facebookile saadetaks," ütles turvauurija Jerry Gamblin CNN-ile.

Probleem puudutab vaid Apple'i nutiseadmete kasutajaid, seejuures peab kasutajal olema seadmes kõige uuem, iOS 13 operatsioonisüsteem. Android telefonide kasutajaid probleem ei puuduta.

Facebooki esindaja sõnul on tegemist kogemata ilmnenud arendusveaga, mis lähipäevil ära parandatakse. "Me ei ole näinud ühtegi tõendit selle kohta, et vea tõttu oleks pilte või videosid üles laetud. Me anname täna (eile -toim) Apple'ile omapoolse paranduste paketi üle," ütles ettevõtte esindaja.

Gamblini sõnul võiks kasutajad seni Facebooki rakenduselt kaamera kasutamise loa ära võtta, sellisel juhul välistatakse sajaprotsendiliselt see, et keegi ilmnenud probleemi väärkasutada võiks. Loomulikult panevad spetsialistid ka südamele, et alati tasub oma rakendused hoida uuendatud.