Facebook leiab, et mahub. Nende idee on paraku palju vähem uuenduslik kui meie uudise pealkirja põhjal loota võiks.

Kuna videomängud elavad Facebooki keskkonnas juba ammusest, siis võiks eeldada, et uus platvorm loob kodu sinnasamma. Üllataval kombel on see aga kuuldavasti äpp, mis sünnib Windowsi ja Maci ning Androidi ja iOS-i (Apple'i nutiseadmete) variandis.

Nutiseadme puhul on äpp muidugi mõistlik. Aga arvutil? Tarkvara alla laadida tundub nii 2010, kui seda saab vältida. Ja tänapäeval saab seda üha rohkem vältida. Isegi brauserid on üha multifunktsionaalsemad ning teevad üha rohkem ära.

Pealegi ruulib arvutimängundust ammu raudse rusikaga Valve Corporationi platvorm Steam, millega konkureerimiseks on vaja enamat kui eraldi äppi. Mida täpselt, ei tea tegelikult isegi praegused konkurendid nagu Uplay, Origin, GOG.com ja kes nad seal kõik on. Aga fakt on, et rahvas laadib enamiku arvutimängudest alla ikka Steami kaudu.

Aga heakene küll, keskendume ainult positiivsele. Millega FB platvorm köita saaks? Selle trump peab olema mugavus, nii kasutaja kui ka sisu tootja seisukohast.

Kasutaja meelitamise osas vist väga raskusi pole: see on ju mugav, et tekib ühtne koht, kuhu mänguelamusi noolima tulla. Äpp käima ja läts gõu!

Mu arust läheb see küll vastuollu Facebooki senise põhieesmärgiga meid nii kaua kui võimalik oma keskkonnas kinni hoida. Aga ju siis nad tegid rehkendusi ja leidsid, et eraldi platvorm võimaldab hästi teenida.

Tootja seisukohast muudavad platvormi atraktiivseks suur kasutajaarv (see on Facebookil kahtlemata olemas) ja mugavad töövahendid, millega sisu kokku panna.

Viimases on FB trumbiks tähtsa partneri olemasolu: samanimelist mängude loomise tarkvara arendav Unity, oma vallas väga tuntud nimi ja esindatud juba enam kui 20 platvormil. FB-sse kolimiseks vajalikke töövahendeid hakatakse arendajatele laiali jagama just alates tänasest.

Nii et polegi vist midagi rohkem kobiseda. Idee on olemas, kasutajad on ka olemas, tehnoloogilised lahendused on paigas. Kui nüüd kvaliteetsed mängud nagu seened pärast vihma välja ilmuvad, on võit käes.

Kui hästi läheb, saab sellest "sõrmus, mis neid kõiki valitsema hakkab", kui tolkienilikult väljenduda. Kindlasti seda FB plaanibki, unistada peab ju ka julgema!