Seetõttu algatas samanimelist sotsiaalvõrgustikku pakkuv firma Facebook oma töötajatele uue traditsiooni, et meenutada moodsatele digivõluritele, kuidas asjad paljude jaoks reaalses maailmas toimivad.

Traditsioon kannab nime "2G teisipäevad" ("2G Tuesdays"). Kes asjaga kaasa lähevad, kasutavad kontoris tunni aja jooksul sellist aeglast mobiili-internetti nagu kuskil India külas.

Nagu nimi viitab, jääb ühenduse kiirus alla mobiilside standardiga 3G seostuvate kiiruste, mis läänes ja Eestiski nii harjumuspäraseks saanud. Meil on õigupoolest suurem osa riigist kaetud juba 4G võrguga.

2G kasutamine tähendab, et kogu moodne internet on harjumatult aeglane, kogu selle graafika-, video- ja pildikülluse ekraanilekuvamine eeldab kannatust, mida paljudel moodsatel kasutajatel enam ammu pole.

Kokkuvõttes aitab see veebikeskkondade ja äppide loojatel meenutada, et mida vähem ressursse nende looming tarbib, seda parem.

Kasvõi selles mõttes, et see leiab rohkem tänulikke kasutajaid. Ja eks säästlikkus ole aina rohkem ülerahvastuvas maailmas ka juba väärtus omaette.

Mitmed suured tehnoloogiafirmad eesotsas Facebooki, Google'i ja Microsoftiga on võtnud ka südameasjaks arengumaades tasuta internetti pakkuda, et tulevased internetikodanikud võimalikult varakult oma teenuste otsa hookida.

Nemad on ka osa sihtgrupist, millele mõeldes valmis äpp Facebook Lite, mis palju teisejärgulise tähtsusega kraami välja viskab, et töö kiirem oleks.