Iisraeli ettevõtja tuli aga mõttele, mida paljud ilmselt tahta ei osanud: iPhone'i nutikas ümbris Eye muudab selle Androidi nutitelefoni sarnaseks. Või täpsemalt lisab eraldi Androidi seadme.

Olgu iPhone'id nii mõnusad ja mugavad kui tahes, mõned eelised Androidi seadmetel siiski on. Just need puudujäägid teebki tasa Eye, mis kingib iPhone'ile:

* võimaluse kaht SIM-kaarti kasutada, või lisa-SIM-i asemel kuni 256 GB mahuga SD mälukaarti kasutada

* 5-tollise AMOLED-ekraani, mis on alati aktiivne ehk kuvab alati teatud infot nagu kellaaeg (mida täpselt, saab ilmselt ise valida)

* 2,3 GHz neljatuumalise ARMi Cortex-A53 protsessori,

* 2800 mAh aku

* 3,5 mm helipesa, millest Apple uuemad iPhone'id ilma jättis

* infrapuna

* juhtmeta laadimise võimaluse

* NFC ehk lähiväljaside

* Android 7.1 opsüsteemi

* Eye sobib iPhone'i mudelitele 6, 6s, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus

Said õigesti aru, telefoniümbris Eye on suisa omaette Androidi telefon, mis kasutab siiski oma põues asuva iPhone'i internetiühendust, kõlarit, mikrofoni ja kaameraid. Eye kallim variant loob ka internetiühenduse iseseisvalt.

Ainuke asi, mida Eye Androidi-varamust iPhone'ile lisada ei saa, on veel kasutajasõbralikumad menüüd ja muid tarkvaralisi võimalusi.

Joseph Savion and ja tema firma ESTI Inc. kogusid Eye turuletoomiseks toetusraha Kickstarteris ning said küsitud 95 000 USA dollari asemel kokku ligi 660 tuhat. Lisaks kogusid nad toetusi saidil Indiegogo ja said kokku kokku 712 003 dollarit. Loodame siis, et toode ka tõesti ilmub – tootja lubab, et see juhtub septembris.

Kuna Eye lisab iPhone'ile põhimõtteliselt Androidi telefoni, siis odav selle soetamine just pole. Tavaümbris saab USA-s hinnaks 189 dollarit, 4G variant aga 229 dollarit. Varased toetajad saavad soodsamalt, vastavalt 95 ja 129 dollari eest.

Jääb ainult küsimus, et kellele see toode tegelikult sobiks? iPhone'i pooldajad valdavalt ei taha Androidi telefoni selle kõrvale, kes aga tõesti soovib Google'i mobiiliopsüsteemi võimalusi tundma õppida, saab seda teha kuskil poesalongis või odava androidika ostes.

Igati korralik Androidi-fon Coolpad Modena 2 maksab Eesti edasimüüjatelt hetkel alates 116 eurost.