Kõik algas sellest, et Microsoft tahtis nutiseadmetele ühe uue Outlooki äpi luua, aga otsustas seda mitte ise valmistada või kelleltki tellida.

Selle asemel ostis tehnoloogiahiid möödunud detsembris idufirma Acompli, et saada enda omandusse selle arendatav e-kirjavahetuse rakendus.

Idufirma senised omanikud said 200 miljoni USA dollari väärtuses tehingu (iseasi, kui palju sellest sularahas oli) ja Microsoft sai valmistoote, mille nimetas Outlook Mobile'iks.

Selle eesmärk on pakkuda ühist kirjakasti eri e-kirjavahetuse kontodele nagu Yahoo, Exchange, Outlook, iCloud ja Gmail. Samuti koondab äpp infot kalendri ja isiklike kontaktide kohta.

Foto: tootja

Turvarisk seisneb selles, et Outlook Mobile saadab kasutajate paroolid ilma sellest teavitamata ja selleks luba küsimata Microsoftile edasi. E-kirju hoitakse aga üldse mingi lepingulise partnerfirma pilveserverites.

Europarlamendi jaoks on see liig, nii et liikmetel, kes on selle juba kasutusele võtnud, palutakse äpp kiiremas korras nutiseadmest kustutada ning parooli vahetada. Nende jaoks on Outlook Mobile'i kasutamine blokeeritud.

allikas: PC World