Uute nõuete kohaselt peavad masinad olema vastupidavamad ning tootjad peavad ka vähemalt kümne aasta vältel pakkuma masinatele varuosasid. Uued nõuded puudutavad valgusteid, pesumasinaid, nõudepesumasinaid ning külmkappe.

"Parandamisõiguse" eest võitlejate sõnul teevad nad kõik endast oleneva, et kodumasinad ei muutuks remonditavaks mitte ainult professionaalidele, vaid need lihtsustuks sellisel määral, et ka tavainimesed oleksid võimelised ise oma katkise kodumasina korda tegema.

Uute nõuete taga olevate huvigruppide sõnul purunevad tänapäevased kodumasinad tihti kohe pärast garantiiperioodi lõppemist ning rääkimata sellest, et inimene ise probleemi tihti lahendada ei saa, on masinate parandamine muudetud võimatuks ka remondimeestele, sealhulgas näiteks puudulike varuosatarnete tõttu.

Euroopa Komisjoni uute nõuete kohaselt peakski tootjad pakkuma varuosadena näiteks külmkappide tihendeid või erinevatel kodumasinatel kasutavaid termostaate. Samuti peavad osad olema paigutatud nii, et neile oleks tavaliste tööriistadega võimalikult lihtne ligi pääseda.

Lisaks viidatakse sellele, et masinate remontimisega vähendatakse oluliselt keskkonnale tehtavat kahju, kuna inimesed tarbiksid vähem ning selle asemel parandaksid hoopis oma vanu seadmeid, pikendades nende eluiga.

Peale selle, et masinad peavad olema tulevikus vastupidavamad ja lihtsamini remonditavad, nõutakse ka seda, et need oleks säästlikumad. See võimaldaks prognooside kohaselt 2030. aastast säästa üle-Euroopaliselt elektriarvete pealt üle 20 miljardi euro ning vähendada energiatarbimist viie protsendi võrra. Samuti jääks seeläbi tekkimata umbes 50 miljonit tonni CO2 emissioone.