Kui praktiline selline asi kompaktkaamera puhul on? Ilmlselt mitte väga. Huvitav ja eriline on see aga küll, vahendab Photopointi ajaveeb.

Pentax Optio VS20 on aga enamat kui ainult see lisapäästik. Kaamerasse – mis karbist välja võetuna päris suure jurakana tundub – on mahutatud 20x suumiga objektiiv. Sellega saab päris kaugeid objekte enda nina alla suumida, statiiv on nii võimsa suurendusastme aga kena pildi saamiseks peaaegu et kohustuslik. Veel iseloomustavad seda aparaati 16 MP CCD sensor, suur 3″ LCD-ekraan ja HD videorežiim.

Pentax on Optio VS20 kaamerast valmistanud nii musta kui ka valge korpusega versiooni. Photopointi poodidesse jõudis esimesena must VS20, mida allpool fotodel näha saabki. Valget on oodata lähinädalail.

Karbis on Pentax Optio VS20, kaamerarihm, D-LI122 liitiumaku, USB-kaabel, laadija, kasutusjuhendid ja tarkvara CD (Mediaimpression 3.1).

Kaamerarihm on õige eriline. Esmapilgul näeb välja, nagu oleks kaks kaelapaela otsakuti kokku õmmeldud. Aga iseenesest on see väga hea idee – kaamerarihma saab ülimalt lihtsalt aparaadi küljest eemaldada ning vajadusel jälle tagasi panna. Kinnituskohad on ainult vasakul küljel ülal ja all. Mitte kaamera peal mõlemal pool, nagu peegelkaamerate puhul harjunud oleme.

Optio VS20 tundus tootefotodel justkui pisemana. Esimene mulje sellest kaamerast on kõigil: "Ahsoo, see on ju päris suur".

Tavalise objektiiviga kompaktkaameratest on VS20 korpus kogukam küll. Kuid see-eest on seda mugav käes hoida. Vasakul pool objektiivi on parema haarde tagamiseks disainitud umbes 4 mm võrra kaamera tasapinnast eenduv kühm. Paremal pool objektiivi on samuti pisut väljapoole eenduv, pehme ja kummise materjaliga kaetud nurk.

Vertikaalse pildistamise peale on mõeldud ka siinpool. Statiivikeere on nii põhja all kui ka paremal pool küljel.

Tagaküljelt vaatab vastu 3″ LCD-ekraan, mida tavalises turunduskeeles "suureks" nimetatakse. Tegelikult on 3″ ekraan tänapäeval juba valdaval enamikul digikaamerail. Suurusest olulisem on pikslite hulk ekraanil, ekraani vaatenurk ja pildi kontrastsus. Nende viimaste näitajatega Pentax VS20 hoobelda ei saa. Selle LCD kuvakvaliteet on soodsamate kompaktkaamerate vääriline.

Kärjemuster nuppude kõrval hoiab pöialt oma pinnal paremini paigal. Juhtnupud on klassikalised. Nurga peal ülal on näha kaamera ainuke ühenduspesa, mida saab kasutada nii teleriga kui arvutiga ühendamiseks. Arvutiga ühendamise jaoks on kaabel karbis kaasas. Teleriga ühendamiseks tuleb hankida lisakaabel.

D-LI122 liitiumakuga saab ühe laadimiskorraga pildistada 200 võtet. Aku ja mälukaart sisestatakse alt. Laadija on samuti selline modulaarset tüüpi.

All vasakul suumobjektiiv maksimaalses lainurkasendus (28 mm) ja keskel suumobjektiiv maksimaalses teleasendis (560 mm).

Hind Photopointis: 199 eurot.