Mind valdas eelarvamus, et tegemist on nii halva kvaliteediga seadmega, et see võib juba käes hoides koost laguneda.

Kuid ma pidin õnneks pettuma. See telefon jättis endast väga-väga hea mulje, kirjutab ajaveeb The Technorat.

Tehnilised näitajad:

Mõõdud: 139,8 x 68,8 x 6,5
Kaal: 124 g
CPU: Hisilicon Kirin 910T; 4-tuumaline, taktsagedusega 1,8 GHz
Ekaan: 5-tolline LCD, 1920 x 1080 pikslit
Pikslitihedus: u 441 pikslit tollile
Eesmine kaamera: 8 MP
Tagumine kaamera: 13 MP
Vahemälu: 2 GB
Sisemälu: 16 GB (MicroSD kaardiga kuni 64 GB)
OS: Android 4.4.2 Kitkat
Hind: 459€

Disain, suurus, mugavus

Välimuselt on P7 nagu suureks kasvanud iPhone 5: paks hall ääris, tagumine kaas on libe plastik. Minule selline välimus isegi meeldis. Käes püsib seade kindlalt, vaatamata libedale tagumisele kaanele.

Seadme suurus pole mõeldud ühe käega opereerimiseks. Kuid kogenumad ühekäelised nagu mina võivad tähtsamate ülesannete sooritamisel üht jäset kasutades hakkama saada.

Helireguleerimise ja unenupp asuvad liikluseeskirjade kohaselt paremal pool ning näpp leiab need lihtsasti üles nii vasaku- kui ka paremakäelistel.

Foto: REUTERS

Ekraan

Ekraan pole just teab kui ere, vaatenurk on võrreldes teiste telefonide ekraanidega väiksem. See ei tähenda, et pilti näitaks P7 kohutavalt halvasti. Kuid mingisugust wow-momenti ei tasu sellelt oodata. Tegemist on madala hinnaklassi telefoniekraaniga.

Kaamera

Telo tagakaamera maatriksil olevaid piksleid jagades saaks iga Eesti elanik oma valdusesse 10 pikslit. Seega kaamera teeb päris korralike pilte, ka vähese valguse käes, ning selliseid pole isegi häbi teistele näidata.

Mis mulle eriti meeldis oli esikaamera pildikvaliteet. 8 megapikslit teisejärgulisel telefonikaameral ei kohta just iga päev.

Tarkvara

Seda telefoni näppides lootsin/kartsin ma, et kohe kindlasti esineb seadmel mingisugune kriitiline viga. Kuid kaameras, ekraanis või disainis mingit hiiglaslikku viga leidmata, arvasin et küllap on siis kasutajaliides "läägine", aga pidin pettuma. Kasutajaliides töötab nagu õlitatult.

Diabeetiku OS-s pole midagi üleliigset ning tegemist on peaaegu puhta Androidiga. Ei mingeid keerukaid, mõttetuid rakendusi. Ainult see, mis on vajalik ühele keskmisele kasutajale.

Kõik on lihtsalt leitav ja kasutatav ning äppid jooksevad sujuvalt. Lisaboonus on skinnide muutmise võimalus, mis laseb kasutajal kasutajaliidese välimust vastavalt tujule muuta.

Kokkuvõte

Kui varem kõndisin ma elektroonikapoes Huawei telefonimudelitest suure kaarega mööda, siis P7 on äratanud minus huvi ka teiste sama tootja seadmete vastu.

Huawei Ascend P7 on korralik keskmisele kasutajale suunatud kõrghinnaklassi telefon, mis rahuldab iga vähenõudliku telefonikasutaja vajadusi.