Uhke 3,7tollise Super AMOLED ekraaniga Galaxy Beam sisaldab digitaalse valgusetöötluse tehnoloogiaga pikoprojektorit ja Androidi operatsioonisüsteemi 2.1.

Riistvara: 8megapiksline autofookusega kaamera (salvestab kõrglahutusega videot), A-GPS, FM-raadio. Mälu on kirjeldatud veidra reana "4 GB + 2 GB + 1 GB + 16 GB MoviNAND" kujul ja miskipärast ei mainita enam microSD kaartide tundmist, kuigi see oli Mobile World Congressil tutvustatud mudelil kindlasti olemas (ajakirjanikud sai proovida). Aku on 1800 mAt.

Sidevõimaluste seas on 7,2 Mbit/s HSDPA, 3G, neljaribaline GSM, EDGE, Bluetooth 3.0, USB 2.0, TV-väljund ja 802.11n Wi-Fi.

Tarkvarast on muuhulgas laiendatud reaalsuse brauser, kiirendusmõõtur ja lähedussensor. Kasutajaliides on TouchWiz 3.0 ja bada lahendusega väga sarnane, kuuldavasti.

Engadgeti esmamulje seadmest veebruaris Mobile World Congressi üritusel oli soodne, kuigi sel esines raskusi pooleldi valgustatud ruumis mõjule pääseda. Huvi pakkus ka võimalus digikaamera objektiivi vaatepilti kohe projektoriga kuhugi pinnale kuvada.