Tasuta viirusetõrje allalaadimine ja paigaldamine või näiteks Windowsi turvameetmetele toetumine on lihtsad, aga kui soovite enamat, lugege meie soovitusi.

Symbiani ja Androidi seadmetele mõeldud rakendus, mis peaks jõudma ka Windows Phone'idele, meenutab arvukaid iPhone'i rakendusi. Talletab infot (paroolid, krediitkaardinumbrid, PIN-numbrid, seerianumbrid vms) ja võimaldab andmeid "pilves" hoida.

Esimene virtuaalkeskkonnas jooksev brauser. Väldib pidevate värskendustega kaasnevat ohtu - meenutab VMWare'i kasutamist virtuaalse opsüsteemina, aga ainult veebis käimiseks. Peamine eelis on kaitsta tegelikku opsüsteemi pahavara rünnakute eest. Invincea monitoorib rakenduste poolt pahavaralikku käitumist, teavitab rünnakutest ja blokeerib ohud.

iPhone'i rakendus, mis pakub mobiili-interneti kasutajatele TrendMicro pilvepõhist kaitset. Kui avate internetiaadressi, kontrollib tarkvara esmalt saidi mainet, eriti sellest, kas sellest on teadaolevaid pahavara levitamise juhtumeid. Ohtlike saitide blokeerimise kõrval saab ka näiteks lubada avada ainult hea mainega saite.

Suurimaid probleeme turvaalal on krüpteerimata e-kirjad. Töötajad saadavad pikalt mõtlemata välja e-kirju äriandmetega, mida häkkeritel on üsna kerge varastada. Secret 123 on Outlooki tasuta plugin, mis lisab väljuvatele kirjadele krüpteeringud. Peamine pluss on kasutuskergus, sest vastava nupu avastamine on lihtne.

BitLocker

Parimaid igapäevakasutuseks mõeldud turvarakendusi on paljudel ilmselt juba paigaldatud. BitLocker on Windows 7 ja Vista (Enterprise, Ultimate) opsüsteemidega tasuta kaasas. See pakub kiiret valutut teed välistele kõvaketastele ja USB-pulkadele krüpteeringu lisamiseks.

Töötab Symbiani ja Androidi seadmetega. Võimaldab neile eemalt käske saata - pildistamiseks, hetkeasukoha leidmiseks, heli esitamiseks. Samuti saab välja selgitada uue SIM-kaardi numbri.

Veel üks Outlooki plugin. Jälgib väljuvaid sõnumeid ja hoiatab kasutajat sobimatu sisu eest. Isegi õpib kasutaja käitumisest. Saadaval tasuta beetavariant. (Ilmselt sobib ainult inglise keele puhul.)

Korralik viirusetõrje, aga mitte eesrindlikeim saadavalolev. Näiteks pole pilvepõhiseid täiendusi viiruste allkirjadele.

Registrivead muudavad arvuti aeglasemaks, aga register on turvalisuse seisukohast ka potentsiaalne kasvulava pahavarale. ARO on rikutud ja kahtlaste sissekannete leidja ja töötab taustal, et kindlustada kiireim võimalik arvuti töö.

Tasuta Facebooki rakendus, kui murelik lapsevanem tahab näiteks uurida, kas tema niuete vili ei käitu sotsiaalvõrgus nõmedalt. GoGoStat tuleb esmalt isiklikule kontole paigaldada ning siis laste omadele lisada, mille vastuvõtmist nad peavad kinnitama. Saadab teateid vestlustest, fotode üleslaadimisest, uutest kontaktidest jms.

ezDataCloak

Pole veel kättesaadav (läbis alles piiratud kasutajaskonnaga alfatesti), aga hoidke sellel silm peal. Võimaldab tugeva krüpteeringuga saidi kaudu sõnumeid vahetada, nii et keegi teine ei näe. See tähendab, et ei pea usaldama levinud e-kirjaprotokollide turvalisust.

Skännib tulemüüri, et veenduda selle töös. Simuleerib võrgurünnakuid ja otsib põhjalikult lõpp-punkte.

Nimetage seda vaese mehe failikrüpteerijaks. PeaZip on vajalik arhiveerimisvahend, kui tahate faile tihendada ja krüpteeringuid lisada. Toetab praktiliselt iga tihendusvormingut (näiteks ZIP, ARC, GZ, TAR) ja töötab kiiresti nii Linuxis kui Windowsis.

Mälunäljase viirusetõrje jooksutamine pole tänapäeval enam mõistlik, valige parem mõni kergem pilvepõhine rakendus, mida pakuvad McAfee, TrendMicro jt. Töölaual jookseb väike rakendus, aga allkirjafailid talletatakse pilve. Paremgi veel, administreerimiskonsoolist näeb kergesti mitmesugust vajalikku infot.