Teos kannab nime Angry Birds Epic ja pakub sisu, mis paneb paljusid vanu fänne ilmselt kulme kergitama ja pärast esmatutvust viisakalt n-ö kaabut kergitades lahkuma.

ABE on tavapärase elukasihtimise ja -lennutamise asemel rollimäng. Mida see Rovio nägemuses tähendab, on ebaselge, aga eeldan, et tavaliste kindlalt piiritletud tasemete asemel liigutatakse tegelast suuremal alal, kus sihiks seigelda, varandusi koguda ja võidelda.

Võitlused on käigupõhised ja see osa meenutab ilmselt kõige rohkem Angry Birdsi nagu seda seni teatakse.

Eksisteerib ka rollikates levinud crafting ehk võimalus ise asju luua (relvi, abistavaid jooke, kaitserüüsid) ja neid soovi korral uuesti komponentideks lammutada, et mujal kasutada.

Siin häirib, et crafting pole tasuta, vaid nõuab Epicus kehtivat virtuaalraha, mida praeguse info põhjal saab ainult pärisraha eest – rakendusesiseselt reaalse rahaga oste sooritades.

Foto: ekraanitõmmis

Eelnevast johtub kaks ohtu:

1) Epic võib olla üldiselt videomängukaugele Angry Birdsi huvilisele keerukas ja tüütu, kui ta pole paindlik ja uuele avatud;

2) kartuses casual-mängusõpru eemale peletada mätsis Rovio kokku nimelt väga lihtsa ja pealiskaudse ajaviite, mis ei paelu kaua ei oskuslikku mängijat ega isikut, kes tahaks vahel lihtsalt hiidkada haarata ja paar tigedat lindu või põrsast õhusõidule saata.

Autorfirma esindajad kardavad vist ise ka, et täiesti uudne Angry Birds tõukab seniseid austajaid eemale, sest Epic valmis vaikuskatte all, selle kohta on endiselt väga vähe teada ja sama vaikne saab olema selle ilmumine.

Neid ridu toksides pole Rovio kodukal isegi märget Epicu eksisteerimise kohta, vähemalt mitte tootenimekirja-lehel.

Juba eeloleval nädalavahetusel saavad teose igatahes iTunesis alla laadida Kanada ja Austraalia inimesed. Teistes riikides elavatele huvilistele on Epicut lubatud "lähinädalatel".

Epic ilmub vähemalt algselt vaid kolmele platvormile: Androidi, Apple'i või Windows Phone'i nutiseadmed. "Suured" mänguseadmed ja Windows PC järgnevad ehk tulevikus, saame näha.

[HILJEM LISATUD] Nüüd on veebi jõudnud lühike promoklipp, mis paljastab natuke Epicu sisu: