2010. aastal Aasia ja Vaikse ookeani turu avaliku poliitika eest vastutanud LaJeunesse ütles, et toona takistas ta edukalt Google'i teenuste kasutusele võtmist Hiinas, kuna see oleks kaasa toonud tsensuuri ja otsingutulemuste mõjutamise. See poleks tema hinnangul aga ettevõte põhiväärtustega kokku läinud.

Seitse aastat hiljem avastas ta aga, et ettevõte proovib siiski Hiina turule siseneda projekt Dragonfly nime all ning juhtis taas tähelepanu sellele, et tegemist ei ole õige otsusega. LaJeunesse heideti projektist kõrvale ning 2018. aastal kaotati ta töökoht reorganiseerimise ettekäändel.

"Sel hetkel sain ma aru, et ettevõttel ei olnud kunagi kavas inimõigusi oma ärimudelisse ja tooteotsustesse segada," kirjutas mees Medium.com keskkonnas avaldatud avalikus kirjas. "Sel hetkel, kui Google oleks pidanud keskenduma inimõiguste kaitsmisele, otsustati hoopis suuremate kasumite ja kõrgema aktsiahinna kasuks."

Google kõneisikud ütlesid CNBC-le, et ettevõte ei ole inimõiguste kaitsmise ja tagamise mõttest kaugenenud. "Meil on vankumatu püüd aidata inimõigusteorganisatsioone ja nende tagamist. See püüd ei ole seotud meie meeskonna reorganiseerimisega. Pakkusime LaJeunesse'ile omalt poolt uut kohta sarnasel ametikohal, kuid ta keeldus sellest."

LaJeunesse'i enda sõnul ei olnud tegemist võrdväärse ametikohaga, vaid tähtsusetu tööga, mille eesmärgiks oli ta vaigistada. Tema hinnangul on kõige taga ettevõtte muutunud juhtimiskultuur, mis väljendub ka näiteks selles, et firma asutajad Larry Page ja Sergey Brin on igapäevasest juhtimisest taandunud.

"Google Cloud teenus sai uue tippjuhi, uus majandusjuht palgati aga Wall Streedilt ning nii ongi kvartalitulemused muutunud kõige olulisemaks," selgitas LaJeunesse. See on mehe sõnul kaasa toonud ka muutuse firma toodetes, mille eesmärgiks on üha enam klientidelt raha välja pigistamine.

CNBC rääkis ka mitmete teiste viimasel ajal Google'ist lahkunud tarkvarainseneridega, kes kinnitasid samuti LaJeunesse'i juttu ning tõdesid, et viimasel ajal on ettevõtte kultuur märkimisväärselt muutunud. Ka mitmed neist mainisid probleemikohtadena projekt Dragonflyd ja uusi tippjuhte.