Enamik Nero omadustest on saadaval ka muul viisil, mida uurimegi lähedalt.

Igasuguse meedia CDdele-DVDdele kirjutamiseks on palju rakendusi. Osad leiate otse Windowsist, näiteks Windows 7 võimaldab ISO-faile otse kettale kõrvetada või kergesti üsna stiilse DVD-video luua.

Failid kettale!

ImgBurn muudab failide kettale kõrvetamise väga mugavaks.

Lihtsalt valige avaekraanil Write Files / Folders to Disk, sikutage vajalik õigesse kasti või leidke need brausides, ja alustage kõrvetamist või salvestage see ISO-failiks, et asjaga hiljem edasi tegeleda.

Windows Explorer võimaldab samuti faile otse kettale kõrvetada, kuid seda lahendust ei julgeks töökindlusele mõeldes soovitada.

Ketta rippimine ja uuele kettale kirjutamine

Nagu ImgBurni nimeliselt programmilt oodata, saab sellega kergelt kettast kujutise luua ja selle uuele kettale kirjutada.

Nagu mainitud, pole Windows 7's ISO-plaadi loomiseks lisatarkvara vaja, lihtsalt tehke kujutisel topeltklõps, mis avab vastava tööriista.

Heliplaadid

ImgBurn kirjutab ainult faile otse ketastele, mis sobib suurepäraselt mp3-kogumiku loomiseks, kuid mitte heliplaadi tegemiseks autosse. Siin sobib hästi Windows Media Player. See leidub peaaegu kõigil Windowsi väljalasetel ja teeb head tööd, kuigi valikuvõimalusi on vähe.

Heliplaate saab kirjutada ka paljude levinud muusikarakendustega nagu iTunes.

Video-DVD

Kui tahate vanaemale koduvideo viia või loote YouTube'i üleslaadimiseks liiga pikki klippe, peate looma video-DVD. Paljud eelistaks lihtsalt failid kettale visata, aga menüüd muudavad selle kasutamiseks telerites kergemaks.

Selleks sobib hästi Windows Vistas ja 7's leiduv Windows DVD Maker.

Menüüsid ei saa ulatuslikult kohendada, aga olemasolevad näevad tihti kenamad välja kui Nero pakutav. Pealegi on põhitähtsus videol endal, eks?

Kettamärked

Tahate, et kettad oleks professionaalsema välimusega? Neid pole tõesti vaja markeriga märgistada. Microsoft Office'i netipõhised mallid pakuvad tosinaid kenasid võimalusi. Neid saab avada ka Office Web Appsi või konkureeriva kontoritarkvarapaketiga.

Lisavõimalused

Nero uued väljalasked sisaldavad ka muid võimalusi nagu failiotsing ja kodukinovahendid. Windows 7 seab neile vastu Windows Searchi (kiire ja üsna põhjalik) ja Media Centeri (parim kodukinolahendus).

Sellega saab kergesti telesaateid salvestada ja kõrvetatud DVD-plaate esitada.

Windows Live Movie Maker on ka suurepärane vahend slaidiribade ja videode koostamiseks.

Kas kettad on üldse enam vajalikud?

Osad uusimad arvutikomplektid ei sisalda enam CD/DVD/Blu-ray lugejat. Alati saab lisada välise lugeja, aga seda ei pruugi tänapäeval enam vajagi minna. Tihti on lihtsam kasutada pilveteenuseid.

Dropboxi sarnased teenused muudavad kaaslastega failide jagamise väga kergeks, YouTube, Flickr ja Facebook võimaldavad aga ruttu videosid ja fotosid levitada. Windows 7 ja Ubuntu opsüsteemid paigaldamiseks pole samuti enam optilist ketast vaja.