Kogutud andmed söödeti linnavalitsuse, Foxconni ja Alibaba (tolle peakorter asub ka seal linnas) koostöös loodud linnaajule, mis hakkas infot analüüsima ja linlaste elukvaliteedi parendamiseks muudatusi tegema.

„Hiinas ei muretse inimesed nii palju oma privaatsuse pärast, mistõttu suudame me (teihsintellekti valdkonnas - Forte) kiiremini edasi liikuda,“ ütles Alibaba tehisintellektisektori juht Xian-Sheng Hua eelmise aasta oktoobris üleilmsel tehisintellektialasel tippkohtumisel World Summit AI.

Nagu New Scientist kirjutab, on tulemuseks see, et meeletul hulgal andmeid töödelnud linnaaju teeb nüüd oma linnahaldustööd täitsa hästi. Tänu sellele, et "aju" oskab tänu andmetele ka tulevikustsenaariume prognoosida, on näiteks tipptunni liiklusolud on oluliselt paranenud. Linnaaju oskab ummikuid ennustada ja vastavalt sellele jooksvalt foore sättida; ühtlasi jälgib see kriminaale, mis tähendab, et politseinikel on neid lihtsam tabada. Kuritegevus on languses, autoõnnetusi on samuti vähem.

Vähe sellest – kohe, kui linnaaju kusagil kasvõi mõnd valesti pargitud autot näeb, teavitab see ametivõime. Lisaks saadab see igapäevaselt linlaste telefonidesse teateid näiteks selle kohta, kui tulekul on erakordselt kehv ilm, samamoodi informeerib see elanikke ummikutest ja soovitab kiiremaid otseteid. Niisiis efektiivne, aga mis seal salata - pidev jälgimine on pisut õõvastav. Vähemalt meile - hiinlasi, nagu näha, "suur vend" väga ei loksuta.

Kuuldavasti pidavat City Braini edulugu olema viinud selleni, et teenust on plaanis hakata müüma ka teiste Hiina linnade tarvis.