The Telegraph kirjutab, et Musk võrdles San Franiscos toimunud Code Conference`il inimeste tulevikku tehisintellekti kõrval kasside eluga. Ta ütles, et kui nii läheb, on see veel tegelikult positiivne stsenaarium.

Tehisintellekt areneb ta sõnul igal juhul sellises tempos, et inimesed jäävad sellest maha – ja päris palju. Selleks, et kõige hullemaid stsenaariume vältida, peame me end moderniseerima ja senisest võimekamaks muutma. See tähendab, et me peame saama küborgideks.

Muski arvates tuleks tehisintellektiga sammu pidamiseks inimeste ajusse paigaldada niinimetatud närvipits. See oleks eriline elektrooniline kiht, mille abil saaksime online-informatsioonile arvutite abita mõttejõul ligi. Sellise kihiga inimaju oleks justkui segu tavalisest mõistusest ja tehisintellektist.

Teadlased on juba närvipitsi väljatöötamist alustanud ja seda on hiirte peal katsetatud. Musk, kes PayPaliga miljardeid teenis ja kelle suureks ambitsiooniks on Marsi koloniseerimine, ütles, et ta küll ei tea ühtegi konkreetset ettevõtet, mis selle tehnoloogiaga tegeleks, ent ta oleks valmis vajadusel sellesse investeerima. "Keegi peab seda tegema," rõhutas ta.

Lisaks käis Musk välja teisegi üsna põrutava arvamuse - nimelt sõnas ta, et väga suure tõenäosusega ei ela me üldse sellises reaalsuses, nagu me ise arvame, vaid hoopis mingi kõrgema tsivilisatsiooni poolt monitooritavas või lausa arvutimängu moodi mängitavas simulatsioonis.