Elisa esindajad kutsusid ajakirjanikke täna õhtul oma Tallinna peakorterisse, et veidi oma asjade seisu ja edasisi plaane selgitada.

Rõhk on sõnal "veidi", sest Elisa OY juht Veli-Matti Mattila ja Elisa Eesti tegevjuht Sami Seppänen väga konkreetselt plaane ei täpsustanud - peamiselt nentisid, et ühinemine on aeganõudev protsess ja enamik otsustamisi seisab alles ees. Ühendada on vaja ca kakskümmend eri üksust.

Isegi see on lahtine, millised kolme ettevõtte senised kaubamärgid kaovad, püsima jäävad või muutuvad. Ka Starmani ja Elisa ühist arvet on vara oma postkasti oodata, kui juhtumisi mõlema aktiivne klient oled.

Täpsustuseks: Elisa ostis Starmani äritegevuse Eestis ja SMN-i äritegevuse Eestis ja Soomes (aga mitte Lätis ja Leedus). Viimane pakub andmekeskuste- ja võrgulahendusi.

Ülesostmiste eesmärk on muidugi tugevdada Elisa turupositsiooni nii Eestis kui ka Soomes. Starmanilt saab mobiili-, püsivõrgu- ja teleteenuseid era- ja SMN-ilt sama ärikliendile.

Elisa esindajate väitel on praeguseks juba raske öelda, kas nad lähenesid Starmanile esimesena või vastupidi. Plaani olla peetud juba pikka aega, aga tegutsemiseks oli sobiv hetk nüüd.

Eesti püsiühenduste turust pool kuulub Teliale ja viiendik Starmani kaudu edaspidi Elisale.

Elisa juhid ei tahtnud siiski öelda, kui suurt "pirukatükki" siin jahivad, Mattila ütles naljaga pooleks, et tahavad seisu vastupidiseks pöörata.

Kinnituse sai, et Starman jätkab uue fiiberoptilise püsivõrgu loomist, aga täpsemaid kommentaare veel ei saanud.