„Tänaste hulgihindade juures ei näe me, et saaksime hetkel veel paketid Eestis ja Euroopa Liidus ühtlustada. Ootame hulgihindade normaliseerumist ja loodame, et saame regulatsiooniga täies mahus liituda,“ rääkis Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen.

Kui Elisa klient soovib reisida Euroopa Liidu riikidesse, siis on tal alates juuni keskpaigast võimalik kasutada viis korda soodsama hinnaga roaming'uga interneti päevapiletit ja loomulikult jäävad talle alles 30 ilma lisatasuta kõneminutit.

Alates 15. juunist on Elisa roaming'u päevapileti hind 2,5 eurot ja kasutusmaht 400 megabaiti (MB).

Kuna Elisa kliendid on üles näidanud suurt huvi pakettide vastu, mida saab kasutada nii Eestis kui ka kõikides teistes Euroopa Liidu riikides, tõi Elisa turule ka Euroopa Nutipaketid.

„Tahame hoida paketid konkurentsivõimelisena eelkõige Eestis, seega oleme jälginud, et just koduseks kasutuseks oleks pakettides piisavalt andmesidemahtu,“ täpsustab Seppänen.

Euroopa nutipakettidega on võimalik kasutada sõltuvalt paketist piiramatul kiirusel andmesidet, kõneminuteid ja sõnumeid Eestis ja Euroopa Liidus. Hinnad on 8-21 eurot (vt tabelist).

ekraanitõmmis

Nii statistika kui ka klientide tagasiside kinnitavad, et enim ootavad Elisa kliendid aga soodsaid rändluslahendusi lähiriikides – Põhjamaades, sest seal õpitakse või käiakse tööl kõige tihedamini.

Nendele töötas Elisa välja lahenduse Põhjamaade Nutipakettide näol, mis kehtivad seitsmes Põhjala riigis: Eestis, Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Lätis ja Leedus.

Põhjamaade Nutipaketid sisaldavad vastavalt vajadusele jagatava mahuga internetti, kõnesid ja sõnumeid kõikides Põhjamaades (sh Eestis), hinnad on 18-28 eurot (vt tabelist).

Neljandaks pakub Elisa nüüd Eestis ka Soome nutipaketti. „Eesti ja Soome on üle Euroopa kuulsust kogunud oma piiramatute andmesidelahendustega – esimese ja ainsa operaatorina toomegi välja erilahenduse just Soomes tihti käivatele klientidele.

Soome Nutipaketis saab piiramatult suhelda nii kõneminutite kui ka mobiilse andmeside vahendusel mõlemal pool lahte,“ selgitab Seppänen.

Pakett sisaldab piiramatus mahus andmesidet, kõnesid ja sõnumeid nii Eestis kui ka Soomes kasutamiseks, kuutasu on 36 eurot.

15. juunist kaovad EL-is rändlustasud ning valdavas osas euroriikides hakkavad inimesed kodust mobiilsidepaketti kasutama samadel tingimustel terves Euroopa Liidus.

Elisa esitas kaks nädalat tagasi Tehnilise Järelevalve Ametile taotluse regulatsioonist kõrvale jääda, sest regulatsiooniga liitumine põhjustaks Eestis mobiilse interneti kasutusmahtude vähenemise ja siseriiklike hindade kasvu.

TJA väljastas möödunud nädalal Elisale loa kasutada jätkusuutlikkuse mehhanismi, mis lasebki Elisal turule tuua erinevad kliendi vajadustest lähtuvad roaming-lahendused.