Binge pakub õhu teel telekanaleid (sealhulgas vabalevist lahkuvad Kanal 2 ja TV3), aga lisab nutiTV võimekuse (salvestamine, järelvaatamime, menukad äpid nagu Netflix ja YouTube).

Elisa ja Starmani juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on Starman täna turuliider õhu teel tasulise teleteenuse pakkumisel.

„Starmani turuosa üle õhu TV segmendis ulatub 53%-ni, Viasati turuosa on 39% ja Telial 8%,“ tõi Hiiepuu välja Tehnilise Järelevalveameti statistika alusel.

Starmanil on ka õhu teel leviv teleteenus ZUUMtv, kuid BingeTV lisab nutitelevisiooni võimekuse.

„Eriti aktuaalne on teenuste valiku laiendamine olukorras, kus Eestis on Kanal 2 ja TV3 vabalevist lahkumise tõttu operaatorit otsimas ligi 72 000 majapidamist.

Siin pakumegi kliendile soodsamat valikut ZUUMtv näol, mis täidab baasvajadused, ja uut teenust Binge, mis annab nutitelevõimekuse," ütleb Hiiepuu.

Kolmandik Eesti elanikest (200 000 majapidamist) kaablipõhist teleteenust tellida ei saa ja neile ongi Binge suunatud.

„Uue teenuse sihtrühm ongi peamiselt üle õhu TV vaatajad, kes elavad linnast väljas ent soovivad samasugust nutikat televisioonikogemust nagu kaabelvõrgus,“ ütles Elisa uute teenuste juht Kertu Kriisk.

Kriisk tõi välja, et Binge eristub ka tänastest kaabelTV lahendustest tänu lihtsustatud kasutusmugavusele. „Teenus on intuitiivne, nutiTV osa toimib paari nupuvajutusega, näiteks „paus“, „tagasikerimine“, „salvestus“,„järelevaatamine“ ja isegi tavakanalitelt YouTube´i või Netflixi edasiliikumine.“

Esmakordselt pakub uus õhu teel leviv teleteenus pikaajalisi salvestusi. Klient saab salvestada 1500 tunni jagu materjali ja seda poole aasta jooksul vaadata. Lisaks saab viimase 7 päeva telesaateid järelvaadata.

Binge'i kanalivalik. (Foto: tootja)

Binge pakub 25 kanalit, millest seitse on Eesti omad, sh vabalevist lahkuvad Kanal2 ja TV3. Valikus on näiteks Fox ja Fox Life, dokumentaalkanalid Viasat Explore, Nature ja History, filmikanalid TV1000 ja Filmzone ning lastele eestikeelsed Kidzone ja Kidzone+.

Kertu Kriisk rõhutas, et Binge pakub vaatajale ainult kvaliteetkanaleid. „Meie eesmärk pole näidata suurt kanalivalikut, millest klient tegelikult ei hooliks. Oleme välja valinud ja näitame uues teenuses ainult kanaleid, mille olulisust on tõestanud kliendiuuringud ja vaatajanumbrid.“ On võimalik, et tulevikus kanalivalik täieneb.

Binge sisaldab koduseks kasutamiseks mõeldud nutiTV lahendust telerisse ja kaht vaatajakohta nutiseadmetes.

Uus teenus ei eelda kindla internetipakkuja kliendiks olemist ja maksab 13,99 eurot kuus. Võrdluseks, et ZuumTV maksab 6,99, 9,99 või 12,99 eurot kuus, mille eest saab vastavalt 18, 27 või 34 kanalit.