Elisa liitus täna viimase operaatorina 4G mobiilse interneti pakkujatega. Neljanda põlvkonna mobiilse interneti tehnoloogia annab võimaluse üle mobiilivõrgu laadida andmeid kuni 100 Mbit/s. Reaalne kiirus jääb 30-40 Mbit/s juurde, mis lubab laadida näiteks ühe mp3-formaadis muusikapala sekundis.

Elisa 4G võrk töötab praegu linnades ja maakonnakeskustes, mis katab operaatori sõnul 75% elanikkonnast. "Me ei valinud seda teed, et oleks hakanud kaks aastat tagasi paari väikest tugijaama üles panema," ütles Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen. "Avamisel peab olema suur leviala, et kliendil oleks võimalus seda kasutada ja võimalikult väike oht, et ta satub leviala piirile," selgitas Seppänen.

Elisa hakkab 4G andmesidet pakkuma oma mobiilse interneti Mint pakettides järgmiste hindadega:

  Kiirus Hind
Light 3G 2 Mbit/s 5,92 €
Medium 3G 3,5 Mbit/s 9,52 €
Strong 4G 8 Mbit/s 13 €
Extra Strong 4G 50 Mbit/s 23 €
Maximum 4G 100 Mbit/s 40 €

Kõikides pakettides peale Maximumi kehtib mõistliku kasutamise piirang 50 GB, mis on Eesti suurim. Kui klient kasutab ühendust suuremas mahus, piiratakse ta ühenduse kiirus 0,4 Mbit/s kuu lõpuni.

Võrdlusena võib tuua konkureerivate operaatorite paketid, kus Tele2 puhul saab 4G ühenduse 10 euro eest (paketi piirang 5 GB kuus), EMT-l 15,94 euro eest (kiirus kuni 8 Mbit/s).

4G paketi klientidele pakub Elisa Huawei netipulka, mis toetab nii 4G sagedusi kui ka madalama kiirusega 3G ja 2G andmesidet. Aasta lõpuks loodab Elisa käivitada 4G võrgu ka 800 MHz sagedustel, mida klient saaks kasutada sama netipulgaga.