Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on uus äpp firma esimene eraklienditeenus asjade interneti ehk IoT valdkonnas.

„Elisa Lemmikloom on väikesel jälgimisseadmel ja nutitelefonil tuginev teenus, mis kasutab mobiilset internetti looma rihma või trakside külge asetatud seadme asukoha tuvastamiseks.

Kasutaja saab rakenduses ise määrata, millises geograafilises asukohas loom täpselt viibima peaks, näiteks aed või koduterritoorium. Kui loom sellest piirkonnast väljub, saabub omanikule teavitus.”

„Ka kõige hoolitsevama loomaomaniku puhul võib ette tulla olukordi, kus loom pääseb üksi seiklema. Tihti võib selliste jalutuskäikudega kaasneda oht looma tervisele ning tavaliselt soovitakse võimalikult ruttu lemmik leida ja koju toimetada," kommenteerib Elisa uute teenuste juht Kertu Kriisk.

Lemmiku asukohta aitab tuvastada väike kaelarihma külge kinnitatav veekindel positsioneerimisseade. Seadme laadimine toimub kiiresti micro USB liidese teel ja tänu pikale akukestusele tuleb seda teha vaid korra nädalas. Kuna seade väike, saab seda kinnitada nii koera kaelarihmale kui ka näiteks kassi trakside külge.

Lemmiku jälgimiseks saab äpis seadistada piiramatul hulgal territooriume nagu kodu, suvila või mõne teise sagedasti külastatava asukoha. Ühe positsioneerimisseadmega saab siduda kolm kasutajat, nii saab looma koju toimetada see, kes lähemal.

Kriisk tõi välja, et praegune teenus on beetatestimisel, millega Elisa mõõdab Eesti inimeste vajadust selle järele. „Kui saame positiivse tagasiside, on plaanis äppi edasi arendada – lisada sotsiaalmeedia võimalusi ja uusi nutikaid lahendusi. Eeluuringud näitavad, et reaalne vajadus ja huvi on olemas."

Jälgimisseadmel on IPX67 standardile vastav vee- ja niiskuskindlus, ühe laadimise järel töötab see kuni 5-7 päeva.

Elisa Lemmiklooma rakendus on alla laetav nii iOS kui Androidi nutiseadmetele ja teenusega saavad liituda kõikide Eesti operaatorite kliendid. Teenuse hind on 2,99 eurot kuus.