Investeeringu tulemusena leiab esimene testlahendus tee rahvusvahelisse internetikaubamajja juba sel suvel. Arengufond osaleb projektis kaasinvestoritega võrdsetel tingimustel.

Robotmannekeeni e-rõivakaubanduse teenistusse rakendamise eestvedaja on Massi Miliano juht ja Netikuller.ee asutaja Heikki Haldre. Robotmannekeeni arendajad on TÜ Tehnoloogiainstituudi polümeersete materjalide tehnoloogia professor Alvo Aabloo ja TTÜ Biorobootika Keskuse professor Maarja Kruusmaa.

Eesti teadlaste robotmannekeeni tehniline lahendus on kaitsmisel patendina USAs ja teistes arenenud riikides. Arengufondi investeeringute eksperdi Andrus Oksa sõnul võib just Massi Miliano arvuti abil kuju muutev mannekeen olla efektiivsuse ja kasvu võti interneti rõivakaubanduses.

"Praegu tagastavad kliendid kuni 40 protsenti internetis ostetud riietusesemetest. Kui edaspidi saab klient särki või pintsakut näha enda keha mõõtudes robotmannekeeni seljas, siis vähendab see kindlasti ostetud kauba tagasi saatmist ning julgustab inimesi üha rohkem ostma riideid interneti kaudu.

Fits.me kaubamärgi all hakkabki Massi Miliano turustama robotmannekeeni teenust internetikaupmeestele," selgitab Andrus Oks Massi Miliano plaane.

Robotmannekeen ja Massi Miliano saavutasid International Technology Law Association korraldatud alustavate ettevõtete konkursil esikoha.

"Meil on arendustiimis suurepärased teadlased, Arengufond riskikapitalistidena usub meie äriplaani ning samaväärset toetust leidsime ka erainvestoritelt. See kõik aitab head ideed viia laia maailma ning teha sellest suure äri", on Massi Miliano juht Heikki Haldre kindel robotmannekeeni kommertsedus.

"Fits.me teenust on juba võrreldud Skype'iga ja arvestades kui vajalikku lahendust me 26 miljardi dollarilise mahuga online-rõivakaubandusturule pakume, siis on selleks paralleeliks ka alust."