Nortali juhatuse esimehe ja asutaja Priit Alamäe sõnul näitas ettevõte 2017. aastal stabiilset kasvu ja tugevaid tulemusi pea igal koduturul. Kasvu peamisteks veduriteks olid USA, Soome ja Eesti, kus suurenes olemasolevate klientide tellimuste maht.

2017. aastal keskendus ettevõte kasvu toetavatele investeeringutele ning toimusid mitmed olulised muudatused. Tähtsamate sündmuste hulgas tõi Alamäe välja tütarettevõtte asutamise USA-s, ettevõtte laienemise Araabia Ühendemiraatidesse teenindamaks kohapealseid kliente ning võlakirjaemissiooni 15 miljoni euro ulatuses, et finantseerida laienemist.

„Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga oleme tänavu esimese poolaastaga kasvanud 25 protsenti ning loodame jätkata samas tempos ka aasta teises pooles,“ ütles Alamäe. Tema sõnul kavatseb Nortal kinnistada positsiooni nii olemasolevatel turgudel kui ka laieneda uutele turgudele.

Nortali töötajate arv kasvas möödunud aastal märkimisväärselt ning käesoleva aasta lõpuks ületab tõenäoliselt 800 töötaja piiri. „Värbamisvõimekuse kasvatamine äriliste vajaduste täitmiseks on olnud üks suurimaid ettevõttesiseseid väljakutseid, mis jätkub ka tulevikus, liikudes järgmisse kasvufaasi,“ ütles Alamäe.

„Oleme uhked, et meil õnnestus möödunud aastal kanda kinnitada USA-s ning laiendada koostööd sealse ühe suurima telekommunikatsiooniettevõttega. Loodame jätkata kasvamist USA turul ka käesoleval aastal,“ lisas Alamäe.

Vaadates tagasi möödunud aastale tõi Alamäe veel esile Soome maksuameti iseteenindusportaali käivitamise ning koostöö jätkamise globaalsete tootmisettevõtetega Soomes ja Rootsis eesmärgiga tõsta nende tootmisprotsesside efektiivsust. Samuti koostöö laiendamise Eesti maksu- ja tolliametiga, mille tulemusena tullakse 2020. aastal välja kasutajasõbraliku iseteeninduslahendusega, mis kinnistab EMTA positsiooni maailma tõhusaima maksukogujana.

Lisaks viis Nortal 2017. aastal õigeaegselt lõpule Eesti töötukassa suurprojekti, mis võimaldas tööjõureformi eduka käivitamise, säästes Eesti riigile lähiaastatel hinnanguliselt 200 miljonit eurot. Omaanis alustati projektiga, mis võimaldab sealsel rahandusministeeriumil alustada käibemaksu kogumist ning tööjõuministeeriumil lihtsustada ja automatiseerida immigratsiooniprotsesse.

Lisaks lansseeris ettevõte möödunud aastal uudse tööriista DataRadar, mis aitab hallata infosüsteemides paikenvaid delikaatseid isikuandmeid ning automaatselt jälgida vastavust senisest rangemale isikuandmete kaitse seadusele.

Nortal on rahvusvaheline strateegiliste muutuste ja tehnoloogia täisteenust pakkuv ettevõte, mille klientide hulka kuuluvad valitsused ja juhtivad ettevõtted üle maailma. Nortali eesmärk on läbi keeruliste protsesside lihtsustamise ja optimeerimise arendada sujuvalt ja efektiivselt toimivat ühiskonda. Nortal teostab projekte ligi kahekümnes riigis ning annab tööd enam kui 700 spetsialistile, kes viivad ellu kõrge kvaliteediga, ärikriitilisi ja suure ühiskondliku mõjuga projekte Euroopas, Lähis-Idas, Aafrikas ja Põhja-Ameerikas.