Vaatajad hakkavad saateid nägema sellisena nagu need on loodud. Kui saade on toodetud laiekraani silmas pidades, näeb seda suhtega 16:9. Kui tegu on tavaformaadis pildiga, edastatakse see 4:3 vormingus. Digiteler valib vastavalt pilditüübile ise vajaliku ekraaniformaadi. Ka vanemate telerite omanikud näevad pilti õigesti, sest digiboksid valivad automaatselt õige ekraanisuhte.“

Eesti telekanalitest edastavad ETV2 ja TV6 teleprogrammi juba praegu pilti 16:9 laiekraaniformaadis.

Digitelevisioonile üleminek toob veel mitmeid uusi võimalusi. „Tänu elektroonilisele telekavale on otse teleriekraanil ühe nupulevajutusega kättesaadavad nädala telekava, saadete ja filmide tutvustused ning saadete broneerimine koos saate alguse õigeaegse meeldetuletuse ning automaatse kanalivahetusega,. „Kui aga teleprogrammi tootja edastab eri keeltes subtiitreid, saab televaataja valida, mis keeles subtiitreid vaadata või need hoopis välja lülitada.“

Digilevi on tavaantenniga vaadatav digitaalne televisioon. Digilevis on kõikjal üle Eesti nähtavad nii tasuta üleriigilised telekanalid kui ka tasulised kodumaised ja rahvusvahelised programmid, mida seni ainult kaabeltelevisiooni või SAT-TV vahendusel vaadata sai.

Digitaaltelet iseloomustab senisest suurem kanalihulk, oluliselt parem pildi- ja helikvaliteet ja muud uued lisavõimalused. Analoogformaadis on eetris kolm kodumaist telekanalit, digilevis on praegu tasuta nähtavad kokku viis Eesti telekanalit: ETV, ETV2, Kanal 2, TV3 ja Kanal 11. Tasuta kanalite vastuvõtuks ei ole vaja liituda ühegi teenusepakkujaga, seda tuleb teha vaid juhul, kui soovite lisaks vaadata ka rahvusvahelisi ja kodumaiseid tasulisi kanaleid.

Eesti üleminek digitelevisioonile lõppeb 1. juulil 2010, kui tavaantenniga vaadatav analoogtelevisioon välja lülitatakse. Kaabeltelevisiooni ja satelliittelevisiooni vaatajaid Eesti üleminek digitaaltelevisioonile tehnilises mõttes ei puuduta.