2015. aastal ilmunutest kujunes žürii lemmikuks Hiina firma OnePlus lakoonilise nimega seade 2.

Väike tubli telefonitootja on tehnoloogiasõprade üks lemmikuid juba üsnagi oma sünnist peale, leides regulaarselt kajastamist ka Fortes.

OnePlus on jõudnud õigupoolest väljastada ainult kolm telefoni, (nüüd tootmisest juba eemaldatud) mullune One ning tänavused 2 ja X.

OnePlus paistab silma selle poolest, et müüb seadmeid ainult kodulehel asuvas e-poe kaudu ja kutse alusel.

Kutse saamiseks tuleb end registreerida ja siis kannatlikult oodata, kuni uus partii on vabrikust väljunud. Tootja saadab siis kutsed e-kirja teel laiali, millega saab kindla perioodi vältel ostu sooritada.

OnePlus toodab Androidiga telefone, mille trump on hinna-kvaliteedi väärt suhe, mis muudab need võrreldavaks teiste tootjate hulga kallimate seadmetega.

Tänavu augustis ilmunud mudel 2 on nüüdsest müügil juba kutsevabalt, maksab 399 eurot. OnePlusil ongi kombeks seadmed lõpuks vabamüüki panna, kui need on juba mõni aeg saadaval olnud ja üldine huvi väheneb.

Oktoobri lõpus ilmunud mudel X nõuab ostmiseks kutset, aga kord nädalas – teisipäeviti – viibib see tootja kodukal samuti vabamüügis. Hind on 269 eurot.

OnePlus 2 ja selle eri värvi korpused (Foto: tootja)

Taustalugu

2015. aasta telefoni valimisel osalenud tehnoloogiaajakirjanikud tõid isiklikes pingeridades välja üldse sellised tänavused mudelid (tootjate alusel tähestikulises järjekorras):

* Apple: iPhone 6s ja 6s Plus
* Google: Nexus 5X ja 6P
* LG: G4
* Microsoft: Lumia 950 ja 950 XL
* Motorola: Moto G ja X
* OnePlus: 2 ja X
* Samsung: Galaxy S6
* Sony: Xperia Z5

Telefonivalimisel osales ka Forte.ee ja EPL Forte toimetaja Lauri Jürisoo.

***

See pole siiski esimene ega ainus üritus Eestis, kus tehnoloogiahuvilised aasta telefoni valivad. Näiteks AM.ee korraldab sarnast asja juba alates 2009. aastast, nimelt Aasta Äritelefoni valimist.

Saidi lugejad on oma sõna öelnud ning tunnistanud 2015. a parimaks nutitelefoniks Apple'i mudeli iPhone 6s. Peagi saavad kokku ja valivad oma lemmiku ka saidi käigushoidjad ja autorid.