Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on sellise elektroonikaettevõtete klastri loomine põhimõtteliselt õige samm. “Ülikoolide ja ettevõtete reaalsele majandusele suunatud koostöö on Eestis veel lapsekingades. Kahtlemata on Tallinna Tehnoloogiapargi missioon olla siin üks teenäitajatest,” ütles Parts. “Valitsuse sõnum on, et Tehnoloogia Arenduskeskustesse investeerime järgmistel aastatel üle miljardi krooni, koostööprojektidesse üle 100 miljoni krooni ehk et — õige asjaga tegelete. Õnn kaasa!“.

Tallinna Tehnoloogiapargi TEHNOPOL juhatuse liikme Pirko Konsa sõnul on TEHNOPOLis tegutsevad innovaatilised ettevõtted alati sammukese ajast ees. „Seetõttu on meil hea meel, et suudame ettevõtetele nende vajadustele vastavat ärikeskkonda pakkuda. TEHNOPOLis asuvate Tallinna Tehnikaülikooli ja IT Kolledži näol on meil olemas suur teadmiste potentsiaal. Arenduskeskused võimaldavad seda potentsiaali rakendada, et uued tooted ideedest tegelikkuseks muutuksid“ ütles Konsa.

ELIKO Tehnoloogia Arenduskeskus OÜ on moodustatud 2004. aastal Tallinna Tehnikaülikooli ja kaheksa elektroonikaettevõtte poolt. Ettevõtte olulisemad käimasolevad projektid on seotud „targa linna“ energiasäästlike lahenduste, robotite arendamise ning „labor kiibil“ meditsiinilahenduste loomisega. 1998. aastal asutatud Artec Group OÜ ühendab endas elektroonika arendustegevuse ja tootmise. Ettevõte on spetsialiseerunud mobiilsete elektrooniliste seadmete loomisele. Artec Groupi tooteperekonda kuuluvad näiteks ID-kaardi põhised ühistranspordi piletite kontrollimisseadmed ning ThinCan sarja terminalarvutid.

Vastavatud elektroonika arenduskeskus on rekonstrueeritud 1974. aastal valminud laboratooriumihoonest, pakkudes täna elektroonikaettevõtetele 2030 m² kaasaegset erilahendustega kontori- ja tootmispinda. Tallinna Tehnoloogiapark TEHNOPOL on ärilinnak, kus tegutseb täna ligi 140 ettevõtet ning kaks ülikooli.