„Plaanime lähiajal turule tuua zero touch lahenduse, kus ei ole ostu sooritamiseks vaja midagi puutuda. Masinale tuleb spetsiaalne nupp, mis suunab inimese maksma ja seda saab jalaga vajutada ning puu- ja juurviljade tuvastamise teeb ära spetsiaalne kaamera,“ rääkis neile kettidele iseteeninduskassasid tarniva Norra firma StrongPoint Eesti esinduse juht Priit Peterson

Zero Touch lahenduse toomine Eestisse on StrongPointil plaanis käesoleva aasta teises kvartalis. Kuna lahendus on uus, siis on läbirääkimised kauplejatega veel käimas.

Sisuliselt näevad need samasugused välja, nagu tavalised iseteeninduskassad, lisatud on vaid pedaal ja kaamera kaalutavate toodete tuvastamiseks.

StrongPoint arendab ja integreerib erinevaid tehnoloogilisi lahendusi jaekaubanduses– alates jaeketi haldussüsteemidest lõpetades iseteeninduskassade ja muude automatiseeritud lahendustega.

Hetkel tuleb osade poodide iseteeninduskassade puudutada kätega nende ekraani, osades poodides tuleb lisaks käes hoida skaneerimispulte.

Eestis on StrongPointi klientideks näiteks Rimi, Coop ja Keila TÜ.