Smartdust Solutions OÜ juhatuse liikme Jaanus Tamme sõnul on tegemist uudse kaablivaba piiri valvamise tehnoloogiaga, kus mitmete erinevate omavahel raadio teel ühendatud sensorite kombineerimine tagab täpsema ja efektiivsema sissetungijate avastamise.

Valvesüsteemi arendatakse Eestis ning protsessi on kaasatud ka näiteks teadlased Tallinna Tehnikaülikoolist.

Koostöölepingu raames alustab Smartdust Solutions OÜ oma tehnoloogia täpsemaid kastetusi ning koos piirivalvega arendatakse ühiselt välja Eesti ja Euroopa Liidu piirijulgeoleku tõhustamiseks sobivaim tulevikulahendus.

Smartdust Solutionsi tuumikprojektiks on toode nimega sTack, mis on reaalajas juhitav ülimadala voolutarbega silmusvõrgu kiht, mida toetab hulgast sõlmedest toetav partnervõrk. Ehk "Uue põlvkonna traadita tajurite autonoomne võrk, kus otsuseid langetavad sõlmed (motes).

Smartdust Solutions on Eesti kapitalil põhinev uudset traadita sensorite võrgutehnoloogiat arendav ettevõte. Ettevõtte eesmärgiks on välja töötada spetsiifiline perimeetri valvamise tehnoloogia, mis tuvastab rikkumisi senisest oluliselt täpsemalt ja efektiivsemalt ning säästab seejuures märgatavalt ka perimeetri jälgimise kulusid.