Eesti sai oma internetivabaduse eest sel aastal 10 punkti skaalal, kus 0 tähendab kõige vabamat ja 100 kõige vähemvabamat. Sama punktisumma sai Eesti ka eelmisel aastal. Teisel kohal oleva USA tulemus oli sel aastal 12 punkti.

Eesti kohta käivas peatükis kiitsid ülevaate autorid Eesti interneti infrastruktuuri, häid teenuseid ja valitsuse toetust infotehnoloogiale. Oluliste teemadena mainib Freedom House vaidluseid autoriõiguste üle, nagu autoriõigustega kaitstud materjali eemaldamist YouTube'ist. Lisaks on sel aastal oodata Euroopa inimõiguste kohtust olulist otsust internetiportaalide omanike vastutuse üle anonüümsete kasutajate postitatud kommentaaride eest.

Freedom House'i aruande Eesti peatükk mõjub suures osas nagu Eesti interneti eduloo kirjeldus, kus äramainimist leiavad nii eestlaste kõrge interneti ja mobiiltelefonide kasutamise tase, ID-kaardil põhinevad teenused kui ka internetipanganduse populaarsus.

"Piirangud interneti sisule ja ühendustele on Eestis ühed maailma leebemad. Sellest hoolimata on tugevate isikuandmete kaitse seaduste tõttu mõningaid sisu eemaldamise juhtumeid," seisab aruandes. Üldiselt informeeritakse kasutajaid antud portaali privaatsuse poliitikast ja kommenteerimise reeglitest, mille järgimist kasutajatelt eeldatakse.

Aruanne märkis ka ära selle, et eelmisel aastal võeti YouTube'ist autorikaitsjate nõudel maha sadu videosid autoriõiguste rikkumise eest, kuigi osade videote üleslaadijateks olid nende endi autorid ise.