2017. a lõpus oli sellest natukene juttu: lubati aasta jooksul Stockholmi lähistele avada Põhja-Euroopat teenindav ladu. Siiani on vaikus... kuni natukene guugeldada, kirjutab AM.ee.

Pealkiri on võibolla natukene ekstreemne, kuid tõenäoliselt muudab see kaubanduses nii mõndagi.

Vähemalt sedasi nagu siiani on asjad toiminud, edasi minna ei saa. Võib eeldada, et Stockholmi ladu hakkab teenindama ka Baltikumi ning tõsi, sama päeva kauba kohaletoimetamine on võibolla natukene liiast, kuid järgmine päev täiesti realistlik, seni kuni partnerid alt ei vea.

Õnneks transpordivalikuid on, ning nii suure kliendi jaoks kui Amazon, usun, on nii mõnigi nõus nahast välja pugema.

Iseenesest kellele veebist tellimine on tuttav, siis saab seda ka praegu juba teha ning üsna suur osa asju postitatakse eesti poole teele ilma vaevata.

Igatahes oleme nii mõndagi ka AM.ee toimetusele ja videoproduktsioonile üht-teist tellinud. Peamiselt põhjusel, et Amazon pakub nii mõneski sedavõrd konkurentsivõimelist hinda, millega Aliexpresski ei suuda konkureerida.

Lisaks on näiteks Amazon.de Saksamaal: pole vaja läbi elada kogu tollikadalippu ning Amazon austab oma garantiid päris edukalt.

Mõned näited.

Leatherman Skeletool. Meie üks lemmiktööriist. Väike, kompaktne ja alati kaasas. Palju funktsioone ei ole, kuid meie jaoks piisab: nuga, näpitsad ja kruvikeeraja.

Eestisse kätte 68 euro eest. Kõige soodsam pakkumine, mis Eestist leidsin, on 99 eurot.

Sujuva videoliikumise jaoks vedelikpea statiivile: Eestis 140 eurot, Amazonis 123,6.

Nii mõnigi kord müüakse ka vähekasutatud esemeid, mis tihti tulevad märksa soodsamad.

Profistabilisaator Zhiyun Crane 2. Ilma Follow Focusi süsteemita maksab see Eestis umbes 670 eurot. Amazonist koju kätte alla 600 euro.

Kuid lühidalt loodame, et Eesti kaupmehed on omale soki ja madratsi sisse ühtteist kogunud ning valmis oma ärimudeli üle vaatama, sest senised turundus- ja müügimudelid kaua vee peal ei püsi.