Allakirjutanute sõnul on tegu kõrgkoolide ja ettevõtjate ühiselt tunnetatud vajadusega mõjusateks muutusteks. "Eesti IT lugu on maailmas teada-tuntud ja nüüd on aeg sellest ka suurem majanduslik efekt välja mängida,"  leiab Eesti Arengufondi tegevjuht Ott Pärna.

Ott Pärna sõnul läheb töö koostööleppe järgselt edasi selliselt, et asjaosalistest moodustatakse juhtgrupp, kelle ülesandeks on koos parimate välisekspertidega koostada 6-12 kuu jooksul soovitud eesmärgi saavutamiseks sobiv äriplaan.

"Kas tulemuseks saab olema ettepanek näiteks strateegilisest alliansist mõne tuntud Ameerika ülikooliga või midagi muud, selgub töö käigus. Kindlasti tahame me teha suurt, Eestist välja paistvat ja ka teistele valdkondadele maailmale avanemise teed näitavat asja," sõnas Pärna.

Ambitsioonika eesmärgiga algatusele kirjutasid alla Tallinna tehnikaülikooli rektor Peep Sürje, Tartu ülikooli rektor Alar Karis, Tallinna Ülikooli rektor Rein Raud, Eesti Infotehnoloogia Kolledži rektor Kalle Tammemäe, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juht Taavi Kotka ning Eesti Arengufondi juht Ott Pärna.