Kui tavapäraselt on tähelepanu pälvinud erinevad nutitelefonidele loodud rakendused või midagi muud programmeerimisega seonduvat, siis sel korral pakub kõneainet hoopiski midagi käega katsutavat. Omanäolise toote autor on Eesti idufirma Shaka, vahendab Kahvel.ee.

Shaka näol on tegemist iPhone'iga ühilduva tuulemõõduki/anemomeetriga. Ettevõtte meeskond koosneb kolmest eestlasest – Raigo Raamat, Mihkel Güsson ja Jens Kasemets.

Esialgne idee Shaka loomiseks tekkis algajal purjelaudurist Raigol siis, kui ta otsis väikest anemomeetrit, mida oleks lihtne kasutada ning kaasas kanda. Kuna sobivat vidinat poeriiulil polnud, ei jäänud üle muud kui see ise teha.

Nii sündiski Shaka — iPhone'i või iPadi kõrvaklapi pistikusse ühendatav seade, mille abil kuvatakse kasutajale tuule kiirus ning välitemperatuur.

Hetkel veel arenduses olevas uusversioonis soovivad arendajad lisada Shakale ka niiskusanduri ning Androidi ja Windows Phone'i toe. Ning kui investorid ei arva teisiti, kujuneb Eesti päritolu nutividina hinnaks umbes 49 eurot.

Foto: shakaon.net

Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!