World Summit Awards (WSA) on ülemaailne konkurss, mille raames valitakse iga kahe aasta tagant välja maailma parimad informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna lahendused.

WSA teeb koostööd olulisemate ÜRO organisatsioonide ja agentuuridega, tänase seisuga osaleb konkursil rohkem kui 178 riiki.

Teleport Flock on Eesti idufirma loodud tööriist, millega saavad eri paigus töötavad kolleegid leida kõige parema punkti koosolekuks. Flock arvestab eelarvet ja meeskonnaliikmete paiknemist ning pakub optimaalseima koha, kus oleks parim kohtuda.

"Kui selle lihtsa, aga võimeka viguri internetti tasuta välja panime, siis nägime rõõmuga, et see meeldib ka teistele kollektiividele, kus liikmeid enam kui ühes linnas. Äramärkimine WSA Eesti eelvoorus ja nüüd saadud globaalne innovatsiooniauhind vaid kinnitavad seda, et kõige kasulikumad tööriistad ei pea olema ilmtingimata keerulised," ütles Teleporti tegevdirektor Sten Tamkivi.

Tänavusel WSA konkursil osales rohkem kui 400 lahendust üle maailma, mille seas valiti Eestist lisaks Teleport Flockile üheks võitjaks ka teine Eesti idufirma Testlio. 2013. aastal oli WSA konkursi võitjate hulgas samuti kaks Eestist pärit firmat - TransferWise ja GoSwift.

Teleport on 2014. aastal Sten Tamkivi, Silver Keskküla ja Balaji Srinivasani poolt asutatud iduettevõte, mille eesmärgiks on aidata inimestel leida oma ideaalne elu- ja töökoht 110+ maailma linna seast.

Lisaks nende andmete töötlemisele ja jagamisele on Teleporti üheks lisaeesmärgiks abistada hajutatud tiimide tööd – Telepordi poolt spetsiaalselt selleks arendatud lahenduste hulka kuulub lisaks Teleport Flockile ka Teleport Sundial.