Monday rakenduse arendajaks on ainuisikuliselt Andri Möll, kellega tegime nädalapäevad tagasi põgusa intervjuu, saamaks teada, mida antud rakendus endast kujutab, vahendab Kahvel.ee.

Monday näol on tegemist veebipõhise HTML5 rakendusega, mistõttu on see ligipääsetav kõigilt seadmetelt. Mölli sõnul on rakendus arendatud HTML5 baasil just seetõttu, et see töötaks kõigil seadmetel, mitte mõnel kindlal kitsal platvormil.

Kuigi hetkel on rakendus veel kinnises beetafaasis, ei tähenda antud juhul see seda, et rakendus pole igapäevaseks kasutamiseks valmis.

Nimelt soovib Möll selle levikut hetkel ise kontrollida ning ta usub, et tänu sellele saab ta kasutajatele arendada veelgi parema rakenduse.

Küsimusele, millega erineb Monday teistest kalendrirakendustest, sõnas Möll, et praegused lahendused on liialt to-do põhised, seda üritabki Monday muuta.

Üks, mille poolest Monday teistest samalaadsete lahendustest ei erine, on Google'i kalendri ning Facebooki sündmuste ja tähtpäevade integratsioon. Ennetamaks privaatsusprobleeme, kavatseb Möll peagi võtta kasutusele Google authenticationi toe.

Intervjuu käigus demonstreeris Möll meile korduvalt, kui lihtne on Monday rakenduse abil kalendris olevaid väiksemaid või suuremaid sissekandeid ümber tõsta vaid ühe lihtsa lohistamisega.

Väga lihtsaks on tehtud ka sissekannete tegemine: toksides klaviatuuril sõnafraasi "1pm, Lõuna" ongi uus kanne tehtud.

Kuigi rakendusel on olemas Facebooki ning Google'i kalendri tugi, hoiab ta sealseid sisestusi põhikalendrist eraldatuna, tänu sellele ei hakka sünnipäevad ega tähtpäevad Su igapäevast elu häirima.

Monday appiga tutvumiseks suundu selle kodukale.