Uut telerit soetades tasuks eelistada digisignaali vastuvõtjaga mudeleid eelkõige neil inimestel, kes on rahul (esialgu) kuue kodumaise telekanaliga ja kavatsevad edaspidigi telerit vaadata ilma mõne teenusepakkuja abita. Kui telepilt jõuab tuppa mõne teenusepakkuja vahendusel, siis on pilt  juba kõikide telerite jaoks sobivas formaadis.

Alates eelmise aasta detsembrist on Eesti digilevi võrgus tõrgeteta töötamise garantii antud neljale digiboksi mudelile: ZUUMboxi nime all tuntud Kaon Media seadmele ning firmade Topfield, Jacobson´s ja Strong digiboksidele. Digiboksi sisaldavatest digiteleritest on praeguseks Digilevi märgi saanud ühtekokku 159 telerimudelit Sharpilt, Sonylt, LG-lt ja Philipsilt. Pidevalt täienevat testitud seadmete nimekirja saab vaadata digilevi veebilehelt.

Digilevi komisjoni juhi Jüri Piheli kinnitusel algavad odavamate digibokside hinnad 1000 kroonist, oluliselt on viimasel ajal langenud digitelerite hinnad. „Kvaliteetse 32-tollise ekraanidiagonaaliga digiteleri võib soetada juba vähem kui 6500 krooni eest. Sisseehitatud digiboks ei tee enam tänapäeval telerit kallimaks, vaid on juba selle loomulik osa," rääkis Pihel.

Kõik Digilevi märgi saanud digiboksid ja digitelerid on läbinud põhjaliku testimise, vajadusel on tootjafirma teinud parandusi seadme tarkvaras. Digilevi märk seadmel tagab kodumaiste teleprogrammide häireteta vastuvõtu ning digi-tv lisavõimaluste korraliku toimimise. Isegi kui ilma Digilevi märgita seade toetab Eesti digilevi võrgus kasutatavat tehnoloogiat, ei pruugi testimata digiboks näidata korralikku pilti või ei tööta näiteks elektrooniline saatekava teleriekraanil või telepildi vaatamine laiekraani formaadis.

Digilevi on tavaantenniga vaadatav digitaalne televisioon. Digilevis on kõikjal üle Eesti territooriumi nähtavad nii tasuta leviga üleriigilised telekanalid kui ka tasulised kodumaised ja rahvusvahelised teleprogrammid, mida seni ainult kaabeltelevisiooni või satelliit-tv vahendusel vaadata sai. Digitaaltelevisiooni iseloomustab senisest palju suurem telekanalite hulk, oluliselt parem pildi- ja helikvaliteet, elektrooniline saatekava ühe nupulevajutusega otse teleriekraanil, erinevates keeltes heli ja subtiitrite valik ja muud uued lisavõimalused. Kui analoogformaadis on eetris kolm kodumaist telekanalit, siis digilevis on praegu tasuta nähtavad ühtekokku 6 Eesti telekanalit: ETV, ETV2, Kanal 2, TV3, Kanal 11 ja TV6. Tasuta kanalite vastuvõtuks ei ole vaja liituda ühegi teenusepakkujaga, seda tuleb teha vaid juhul, kui soovitakse lisaks vaadata ka rahvusvahelisi ja kodumaiseid tasulisi kanaleid.

Eesti üleminek digitelevisioonile lõppeb 1. juulil 2010, kui tavaantenniga vaadatav analoogtelevisioon välja lülitatakse. Lisainfot ja nõu digilevi kohta saab veebilehelt www.digilevi.ee või abitelefonilt 17101.