Turu-uuringute firma GfK Retail and Technology andmetel osteti Eestis 2015. a esimese kuu kuu jooksul 179 200 uut mobiiltelefoni, väärtusega 40,3 miljonit eurot.

Eelmise aasta esimese poole tulemustega võrreldes müüdi ~6000 telefoni rohkem ja kogumaksumus kasvas 6,6 miljoni võrra.

Täpselt nii, tänavusega võrreldav kogus müüdi ka näiteks mullu esimese poolaasta jooksul. Kuhu need seadmed kõik pannakse?!

Keskmine telefoni kättesaamishind Eestis juuni seisuga on 241 eurot.

Väheüllatuslikult on enamik seadmetest kiire 4G LTE mobiililevi toega, sest operaatorid turustavad neid viimasel ajal palju jõulisemalt kui 3G aparaate. Kuna 4G võrgud on riigis samuti tasemel ja levinud, siis on see muidugi kokkuvõttes positiivne.

Aga tahvlid?

Tahvelarvutid lähevad samuti edukalt kaubaks. GfK Retail and Technology analüüsi kohaselt müüdi Eesti jaeturul tänavu esimese kuue kuuga 24 200 tahvelarvutit 6,2 miljoni euro eest.

Tele2 Eesti müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul ennustavad uuringufirmad, et tänavu müüakse maailmas esmakordselt rohkem tahvel- kui sülearvuteid, kuid GfK andmetel oli Eestis juunis osakaal veel 54 protsendiga viimaste kasuks.

GFK statistika kohaselt eelistavad eestlased suuri, 10-tollise ekraaniga tahvleid. Failiruumi osas on populaarseimad 16 GB mudelid.

Keskmine tahvli kättesaamishind Eestis juuni seisuga on 279 eurot.

Forte avaldab peagi ka Elisa, Tele2 ja Eesti Telekomi pingeread viie esimese poolaasta jooksul enim müüdud tahvli ja telefoni kohta.