LG viimane hitt koostöös tarvaragigant Google'iga – Nexus 4 – saavutas meeletu populaarsuse, ning maailma vallutamast takistasid teda ilmselt vaid tootmisvõimsused, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Võimas telefon ilma tootjafirma bloatware'ita on just see, mida androiditarbija ootab. Ning kui uskuda kuulujutte, siis ei valmista Nexus 4 järeltulija pettumust.

Kuuldavast selle aasta lõpus avalikkuse ette astuval nutitelefonil LG Nexus 5 on vastavalt trendidele mõistagi 5,2-tolline OLED 1080p ekraan.

Ekraanile ei jää alla ka ülejäänud komponendid: 2,3 GHz peale klokitud Qualcommi protsessor Snapdragon 800, 3 GB muutmälu, 3300 mAh aku, kaks kõlarit esipaneelil (à la HTC One) ja 16-megapiksline kaamera koos 2,1 MP esikaameraga.

Sisemälu olevat klassikalised 16/32/64 GB ja ilmselt ei puudu mälukaardi võimalus. Võrguühendustest on esialgu kuulda olnud vaid 150 MB LTEst ja HSPA+ist.

Kui tegu on tõepoolest reaalsete näitajate, mitte kellegi märja unenäoga, siis annab Nexus 5 vaieldamatult Samsungile põhjuse kukalt kratsida.

Seda enam, et hinnaskaalal jäävad LG tipptaseme nutitelefonid Samsungi samaväärsetele märgatavalt alla. Nagu me Nexus 4 puhul veenduda võisime.

Kuigi enamuse piltidest, mida inimkond oma digikaameratega teeb, võib liigitada pigem digitaalse prügi valdkonda, siiski omavad fotoaparaadid meie nutitelefonide juures üha suuremat tähtsust. Iga hinna eest üritatakse konkurentidele ära teha ka selles valdkonnas.

Lisaks muudele kõlakatele Google'i ja LG uue Nexuse kohta, on välja ujunud ka infot telefoni kaamera kohta.

Seda, et Google siin konkurente põrmustada püüab, on tunnistanud või õigemini kiidelnud juba Google'i enda bossid. Koostöös OmniVisioniga valmiva 16-megapikslise (kaks korda rohkem kui Nexus 4-l) kaameraga peaks saama filmida 4K resolutsiooniga videot 30 fpsi ja full HD videot 60 fpsiga.

Põhiliseks müügiargumendiks aga pidavat tulema Nikoni "kolmekordne" kaamersensor (triple camera sensor). Mida see täpselt endast kujutab, ei oska keegi veel öelda, kuid asjahuvilistele tuleb kolmekordsega seoses ilmselt kohe meelde HTC hiljutine uudistoode UltraPixel.

Et vähemalt mõned Google'i juhtfiguuridest on tulevasest telefonikaamerast vägagi leilis, siis üritagem säilitada rahu ja oodata, kas tegu saab tõepoolest olema võimaliku (telefoni)superkaameraga või ülepakutud turundusmulliga.