Suurte summade teenimiseks pead muidugi väga hea mängija olema ja/või väga heasse tiimi kuuluma, mis tähendab pidevat mängimist. Nii selleks, et aina paremaks saada, kui ka selleks, et taset hoida. 8+ tundi päevas kulutada on konkurentsis püsimise nimel tavaline.

Selline ajakulu ei võimalda muidugi eriti midagi muud teha, aga kuna pidev raha sissevool on vajalik enamikele meiest, siis peavad e-spordiga seotud osapooled mõtlema sellele, kuidas inimesi sel alal "kinni hoida".

Enamik ei saa nii edukad olla, et sadu tuhandeid teenida. Lisaks võib mäng aeg-ajalt arengu käigus muutuda, mis muudab eduka treenimise raskemaks. Ja kõik pole ka nii edukad, et saaksid tiimis püsimise eest kindlat palka nagu tavasportlased.

Riot Games ehk populaarse võistlusmängu League of Legends arendaja on üks nendest tulevikku vaatajatest, kes püüavad e-sporti tasuvamaks muuta. Eesmärk on praegune ökosüsteem liigale ja tiimiomanikele tasuvamaks muuta.

League of Legends (LoL) näeb välja umbes selline, muide:

Rioti lahendus on lihtne: nad hakkavad League of Legendsi käivet jagama tiimide ja mängijatega. Alates oktoobris toimuvast turniirist World Championship on nii, et 25 protsenti meistrivõistluste-teemaliste skin'ide müügikäibest liigub ürituste võitjatele, tiimidele ja liigadele.

See tähendab tavakeeles, et League of Legendsi keskkonnas saab valikulisi makseid teha ja iga kord, kui keegi ostab tegelaste isikupärastamiseks meistrivõistluste-teemanänni (välimus, spets-liigutused ehk animatsioonid), siis 25% summast läheb e-spordi arendamiseks.

Täpsemalt liigub raha auhinnafondidesse. Riot teatab, et kui nad oleksid juba varem seda teinud, siis oleks mullune täis-auhinnafond olnud enam kui kaks korda suurem sellest, mis see tegelikult oli.

Riot jagab käivet ühe aasta jooksul, sh tagasiulatuvalt eelnevatele võitjatele, tiimidele ja liigadele. Iga liiga saab ka 2017. aastaks kindla miinimumsumma, mida tiimidele jagada.

LoL on pidevalt mängu ja selle reegleid muutes e-sportlaste avalikku pahameelt pälvinud. Neile raha anda on kahtlemata mõistlik tegu, et seda kompenseerida ja veenda inimesi mängu juures viibima, mitte näiteks konkureerivate võistlusmängude juurde kolimist kaaluma.