Siin tutvustatud uudistoode Smokio võib aga mõtte e-sigareti pahvimisest palju lahedamaks teha kui seni.

Prantslaste idufirma Smokio sama nimega toode on nimelt nutiseadmetega ühendust hoidev e-sigaret. Mis oleks moodsale inimesele magusam kui mahvida suitsu ja tuua vastav tegevus mingil kujul isegi puuteekraanile!

Smokioga kaasnevad rakendused Androidi ja Apple'i nutiseadmetele, mille kaudu saab oma suitsetamisharjumuse kohta infot koguda, e-sigareti aku tühjenemisel "silma peal hoida", seadistada iga pahvimisega kopsu poole liikuva auru hulka jne.

Aga see pole veel kõik. Smokio võib kaardile märkida paiku, kus omanik on oma kallist e-pläru mokelnud, arvutada välja sigarettide hulga, mida ta oleks Smokio abita ära suitsetanud jne.

Rakendust kasutama hakkavate seadmete lehte kiigates jääb aga mulje, et Smokio sõbrustab peamiselt uusimate iPadide-iPhone'idega, mitte niivõrd Androidiga. Viimasele mõeldud rakendus ilmub hiljem ja toetab hetkel vaid telefone Samsung Galaxy S3 ja S4.

Smokiole korraldatakse ka ühisrahastuskampaania saidil Kickstarter, aga tundub, et toote turulejõudmine selle edust ei sõltu.

Aku mahutavus on 900 mAh, laadimine toimub USB kaudu, sünkroniseerimine nutiäpiga juhtmevabalt kuni kümne meetri kaugusel seadmest.

Toote ilmumisaeg ja hind on veel saladuskatte all, aga kodukas lubab, et tellimusi saab hakata esitama juba "lähipäevil".

Moodne ja meelitav on ka Smokio ingliskeelne slogan: the connected eCig. Nii moodne, et tahtsin ära mainida!