Forrester Research viis läbi sellekohase uuringu, küsitledes 53 Põhja-Ameerika ja Euroopa suurettevõtetes töötavat IT-professionaali, kirjutab eWeek.

Uuringus leiti, et oma e-posti serverite ülalpidamine tasub ära juhul, kui on hallata 15 000 või rohkem e-postkasti.

Pilvelahendustest on hinna poolest kõige soodsam Google’i Apps Premiere Edition, mis maksab 50 dollarit (580 krooni) kasutaja kohta aastas, millele lisanduvad firmasisese postihaldusega seotud kulud.

Forresteri analüütiku Ted Schadleri hinnagul on Google’i jaoks tegemist tulusa ettevõtmisega, sest tema klientideks on hakanud paljud suurfirmad.

Viiekümne kolmest Forresteri küsitletud ettevõttest 36 on mõelnud muuta oma e-posti teenuse haldamist, neist omakorda seitse kaalusid võimalust osta teenust mõnelt suuremalt pakkujalt (Google, Yahoo, Microsoft).

„Läksime kolmanda osapoole poolt pakutavale teenusele üle, sest e-posti haldamine on keeruline ja ressursinõudlik. Suurte teenusepakkujate poolt pakutav on peajagu üle sellest, mida me ise teha suudaksime ja seda nii funktsionaalsuse kui hinna poolest,” rääkis ühe finantsteenuste pakkumisega tegeleva ettevõtte esindaja.

E-posti pilvepõhise haldamise plussideks on veel see, et IT-professionaalid saavad tegeleda meiliserverite haldamise asemel rohkem ettevõtte ärilahendustega.

Kõigi tarkvara-kui-teenus (SAAS) internetipõhiste lahenduste juures võib välja tuua sellegi, et lisaks e-postile saab kaasa kalendrirakenduse ja ohtralt muid suhtlemis- ning ühistöölahendusi (videote jagamine, konverentsiteenus, ühine töölaud vms).