2011. aasta novembris ilmunud "Minecraft" on läinud ajalukku kui üks kõigi aegade edukamaid videomänge. "Minecrafti" arendaja-kirjastaja Mojang Studiosi sõnul on mängija loovusele üles ehitatud videomäng tänaseks müünud üle 200 miljoni eksemplari. Pea kõigil platvormidel saadaolevat hitti mängib igakuiselt 126 miljonit mängijat.

"Minecrafti" kolossaalse populaarsuse tunnistusena on selle põhjal loodud nii LEGO komplekte, mänguasju kui ka "Minecraft: Story Mode'i" nime kandev eraldiseisev videomäng. Lisaks on oodata koostöös ettevõttega Warner Bros. Entertainment valmivat täispikka filmi, mis ilmub aastal 2022.

Peatselt on "Minecrafti" perekonda oodata uut videomängu "Minecraft Dungeons". 26. mail ilmuv teos kuulub märulrollikate žanri ning meenutab tuntud mänge nagu "Diablo", "Path of Exile" ja "Torchlight".

Uus lisa ei keskendu ehitamisele. Selle asemel on sinu ülesanne sukelduda kirevasse maailma, võidelda monstrumitega, otsida aardeid ning loomulikult jahtida varustust, mis muudab mängija tugevamaks.

"Minecraft Dungeons" ilmub Windowsi, Xbox One'i, PlayStation 4 ja Nintendo Switchi platvormidele. Hetkel on mängu võimalik ette tellida Microsoft Windowsi platvormile ning mäng on saadaval hinnaga 20 või 30 euro eest.