2009. aasta 3. kvartalis vaatas digilevi ehk tavaantenniga nähtavat digitaaltelevisiooni 49 000 digikodu, neist 38% olid tasuta digilevi kliendid.

Ülejäänud digikodud jagunevad kaabelvõrgu kaudu leviva digi-tv, IP-põhise televisiooni ning satelliittelevisiooni vahel. Uuringu kohaselt on digilevist saanud populaarsuselt teine digi-tv vaatamise viis maapiirkondades ja väiksemates linnades.

Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juhi Jüri Pihel sõnul on digilevi vaatajate arv sel aastal kasvanud 23 000 kodu võrra, mis kasvab kiiremini kui teiste digi-tv tehnoloogiate puhul. 

„Analoogtelevisiooni vaatavate perede hulk on kukkunud alla 100 000 ning digitaaltelevisiooniga liituda kavatsevate kodude arv on viimase kvartaliga kasvanud 46 000-ni," ütles Pihel.

Digi-tv seireuuringu viis läbi uuringufirma TNS Emor, küsitledes selleks 2009. aasta 3. kvartalis 1519 inimest üle Eesti.

Digilevi on tavaantenniga vaadatav digitaalne televisioon. Digilevis on kõikjal üle Eesti territooriumi nähtavad nii tasuta leviga üleriigilised telekanalid kui ka tasulised kodumaised ja rahvusvahelised teleprogrammid, mida sai seni ainult kaabeltelevisiooni või satelliit-tv vahendusel vaadata.

Digitaaltelevisiooni iseloomustab senisest palju suurem telekanalite hulk, oluliselt parem pildi- ja helikvaliteet, elektrooniline saatekava ühe nupulevajutusega otse teleriekraanil, erinevates keeltes heli ja subtiitrite valik ja muud muud lisavõimalused.

Kui analoogformaadis on eetris kolm kodumaist telekanalit, siis digilevis on praegu tasuta nähtavad ühtekokku 6 Eesti telekanalit: ETV, ETV2, Kanal 2, TV3, Kanal 11 ja TV6. Tasuta kanalite vastuvõtuks ei ole vaja liituda ühegi teenusepakkujaga, seda tuleb teha vaid juhul, kui soovitakse lisaks vaadata ka rahvusvahelisi ja kodumaiseid tasulisi kanaleid. Kaabeltelevisiooni ja satelliittelevisiooni vaatajaid Eesti üleminek digitaaltelevisioonile tehnilises mõttes ei puuduta.

Tavalise katuseantenniga telepilti vaataval inimesel tuleb digitaaltelevisiooni nägemiseks osta või rentida digiboks, telerit välja vahetada ei ole vaja. Eesti telekanalite digitaalseks vastuvõtuks sobivad seadmed on varustatud Digilevi märkidega, et neid oleks lihtne üles leida.

Kui müüdaval seadmel see märk puudub, ei pruugi see Eesti telekanalite digitaalseks vastuvõtuks sobida. Digibokse ja digitelereid saab soetada rohkem kui 500 kohast üle Eesti.