Üpris suurest kastist monitori välja tirides, jääb esimesena silma must läikiv korpus, mis paraku on ka üpris sõrmejäljesõbralik. Viimatinimetatud nüanssi kõrvale jättes, istub 5,6 kilo kaaluv ekraan oma 360° ulatuses ümmargusel keerleval jalal tasakaalustatult ja üllatavalt stabiilselt.

Kõrgus on 7 sentimeetri ulatuses kergelt üles alla timmitav, ja kallet saab keerata ligikaudu 20 kraadi ulatuses. Viimatinimetatud omadused lubavad ekraani sättida enam vähem iga arukalt püstitatud soovi kohaselt. Monitori tagaküljel on veel neli auku eraldi seinakinnituse jaoks.

Paljude jaoks on teiste sarnases hinnaklassis monitoride kõrval lisaargumendiks kindlasti integreeritud 1.3 megapiksline veebikaamera ja mikrofon. Nime poolest on monitoris ka veel kõlarid, kuid need on kvaliteedi poolest ilmselt ainult hädajuhtude tarbeks mõeldud — kvaliteet on pea olematu. Tõsi, seda kompenseerib monitori parema külje alaosas asuv audioväljund.

Monitor on ViewSonic’u poolt positsioneeritud arvutimängu, filmi ja internetisõpradele. Ausalt tunnistades 4000:1 dünaamiline ja 700:1 pildi kontrastisuhe ning 3ms reaktsiooniaeg on 47 x 29,5 cm, 1680x1050 resolutsiooniga ekraani puhul üpris muljetavaldavad. Paremal küljel asuvad neli ekraanimenüü nuppu on lihtsalt kasutatavad ja menüü ise selgelt arusaadav.

Neile, kes ei viitsi/ei pea oluliseks ise karakteristikuid timmida, on olemas sRGB nimeline valik, mis väidetavalt peaks tagama optimaalsema standard pildikvaliteedi. Enda kogemus sRGB’ga näitas, et värvidest oli roheline kuidagi pisut liiga särav ja ekraan pisut liiga tume, aga üldjoontes on selline mõne nupuvajutusega saavutatav seadistus igati asjakohane. Lisaefekti annab ka matt ekraanikate, mis välistab liigse silmi väsitava ekraanipeegelduse.

Monitoril on DVI ja VGA videosisendid ja kaasas ka vastavad kaablid. Video signaali saab monitor USB kaabli kaudu, mis on samuti komplektis kaasas. Kõlarite ja mikrofoni heli liigub mööda eraldi juhet — mis paneb küsima, miks ometigi videot, mikrofoni ja kõlareid ei ole pandud tööle läbi USB? Ju oli siis vaja lihtsalt rohkem juhtmeid kaasa panna. Pesad on peidetud monitori tagaküljel suunaga allapoole ja juhtmete kimpuseadmiseks on monitori jala küljes eraldi kinnitused.

Koduses miljöös taaskord „Magnust“ vaadates ei olnud midagi ette heita teravusele, värvidele, ega reaktsiooniajale. Sama mängudega — jookse ja tapa tüüpi meelelahutuse kangelased on tänu kiirele reaktsiooniajale „sabavabad“ ja „Oblivion“ tüüpi mängude jaoks ei oska tavamonitoride hulgast paremat väga tahtagi. Kontori ja internetirakenduste koha pealt mahuvad ekraanile ilusti kõrvuti kaks lehekülge, mis hõlbustab andmete ühest rakendusest teise tirimist.

Cnet.com laboratooriumi DisplayMate test, milles võrreldi erinevaid ekraani omadusi (teravus, ühtlus, värvid ja halliriba), andis ekraanile vägagi kõrged 80 punkti.

Hind: 3490.- (Euronics Pärnu).