Nad otsustasid, et Commodore 64 siiski ei vaja tänapäevasemat läikivamat välimust ja disainisid algupärasega peaaegu identse variandi.

Sellel on kõik, mis muutis algse menuarvuti omapäraseks või äratuntavaks: suured kohmakad klahvid, väike punane tuluke, vikerkaarelogo.

Sisemus on muidugi uus: Inteli Atom 525 protsessor (kahetuumne, 1,8 GHz), nVidia Ion 2 graafikalahendus, vastavalt tellimusele 2-4 GB muutmälu, DVD või Blu-ray seade.

Ühendustega on samuti kõik korras: PS2 port hiirele, DVI-D, VGA, neli USB 2.0 auku, HDMI, 3,5 mm helipistik, Ethernet, kaardilugeja.

Kaasas on muide algupärase Commodore 64 rakendused, mida saab jooksutada buutmenüüst, emulaatori kaudu või kohendatud Workbench 5 keskkonnas.

Commodore USA tõrgub siiski ilmumisaega või hinda märkimast. Kirjeldatud tehniliste näitajate puhul ei tohiks tootja ilmselt üle 5000-6000 krooni küsida.

Tootja kinnitab, et täiskõrglahutusega (1080p) video esitamine pole siin probleem. Meie tunneme puudust aga kevadel näidatud mudeli puuteplaadist ja ulatuslikust riistvaravalikust. (Link Forte algsele uudisele lõpus.)