Kui tavaliselt jännatakse ekraanikiledega, mis teevad telefoni koledamaks, kilesid on tülikas peale kleepida ilma õhumullideta ja need koguvad kraapse, siis Digital Trade Solutionsi saadetud väike pudelike peaks tegema imesid - kandma ekraanile vetthülgava ja sõrmejälgi eemaldava katte, mis lisab ka kriimustuskindluse. Vedel "Gorillaklaas"? Kõlab igatahes ambitsioonikalt, kirjutab AM.ee.

Pudel on väike ja maksab 24,95 eurot. Palju vedelikku seal sees on, pole kirjas. Aga pudeli raskuse järgi otsustades peaks ikka vähemalt kümneid kordi saama kasutada. Tegemist on nanotehnoloogilise tootega.

Karbis leidub ka väike lapike vedeliku pealekandmiseks ja poleerimiseks. Mingit juhendit kaasas pole, karbil antakse vaid soovitus vedelik mittekriimustava lapiga ekraanile kanda ja hiljem poleerida.

Kriimustuskindlus, vetthülgavus, mustusehülgavus ja läikivus peaksid saabuma 30 minuti pärast.

Katsetame ühe vana Samsungi poolnutika telefoniga, millel ealiste iseärasuste tõttu on puutetundlik ekraan juba üsna kriimuline. Clean & Coat pihustub ekraanile nagu tavaline ekraanipuhastusvedelik, võib-olla ainult veidi paksema konsistentsiga. Ootame hetke ja hõõrume siis laiali. Natuke hiljem poleerime siledaks.

Esialgu tundub ekraan tõesti siledam ja ilusam – pisikriimud oleksid nagu kadunud, suuremad on alles. Ootame pool tundi nagu soovitatud ja asume näppima.

Sõrmejälgi vedelik siiski suurt ei eemalda, need jäävad endiselt ekraanile. Kuid sõrme libisemine on tõesti kuidagi sujuvam, nagu oleks värskelt poleeritud ekraan.

Kriimustuskindlust ei soovitatud Digital Trade Solutionsist kohe naelaga proovima hakata – nii efektiivne nagu pesupulbrireklaamis see kaitse siiski ei olevat.

Võib-olla sai esimese korraga kaitset liiga vähe ekraanile uhatud? Teeme korduskatse. Paneme vedelikku juba rohkem. Määrime laiali ja pühime ära. Hiljem poleerime.

Ekraanipind muutub ilusamaks ja läikivamaks küll. Suuremad kraapsud on endiselt näha, aga tihedat väikeste kriimustuste kihti nagu enam ei märkagi. Veetilk jääb ekraanile endiselt kinni. Sõrmejälgi tekib ka, kuid mitte enam nii märgatavalt kui enne.

Seega – efekti sellel vedelikul on. Imerohtu sellest ei maksa oodata, et teeb tavalisest mobiilist midagi Gorillaklaasi sarnast. Aga siledamaks ja läikivamaks on võimalik Clean & Coatiga oma mobiili ekraani teha.

Võtmetega tasa kriipides mingit jälge ei jää – väga kõvasti kraapida ei julge, aga tugevamalt nühkides ka märki maha ei jää. Tegemist on klaasist ekraanipinnaga, mis siiski on saanud enne taskus võtmetest kraapse üsna hulgi. Ja ega päris kõvasti kraapimise olukordi päris elus ei esinegi. "Pesupulbrireklaam" lubab, et ka tõsisemal kratsimisel ei juhtu midagi:

Katet tuleb uuendada iga poole aasta järel. Nanotehnoloogiline vedelik on vee baasil ja kulub umbes poole aastaga ära, kui telefoni tõsiselt kasutada. Kriimustuskindlus saavutatakse ühe päevaga pärast poleerimist ja pealekandmist.

[HILJEM LISATUD] Samsungi teeninduskeskuse ja PZU Grupi statistika ütleb – nutitelefonidega juhtunud õnnetuste puhul 70% juhtudest saab kahjustada just ekraan.