Digivideokaameraid oleme vähemalt tehnikauudiseid jälgides juba küllalt näinud, aga Cinedeck pakub midagi ka noorele operaatorile või auteurile, kes tahab ülesvõetud kraamiga midagi ka jooksvalt peale hakata.

Umbes 20,3 sentimeetri laiune ja umbes 1,82 kilogrammi kaaluv aparaat on digitaalne videosalvesti, mis võimaldab oma pooljuhtketastega (solid state) ühendada HDMI või HDSDI väljundiga kaamera.

See suudab teoreetiliselt kuni täis-kõrglahutusega (1080p) klippe kenasti mängida, aga kui lisada hiir, klaviatuur ja soovi korral suurem monitor, võib innukas filmisepp juba korralikult väntamisjärgse töö kallale asuda. Kasutada saab nii Linuxi, Windowsi kui Maci salvestustarkvara ja "laia valikut koodekeid ja failivorminguid".

Intel Core 2 Extreme Quad QX9300 protsessoriga ja Windowsi opsüsteemi all jooksva Cinedecki hind on siiski soolane, 7995 dollarit. Hetkekursiga ligi 90 800 krooni. Nii et vaevalt selle omamine varsti moodi läheb. Kuigi pressiteade lubab, et sama raha eest saaks samaväärset tehnikat laenutada ainult nädalaks.

Tootja lubab märtsis ilmuvale Cinedeckile lähitulevikus ka uusi mudeleid, millel on 3D ja 1080p-st kõrgemate resolutsioonide tugi.