Mäletatavasti teatas WikiLeaks üleeile õhtul, et nende kätte on jõudnud seni suurim dokumentidekogum CIA küberluure tegemiste kohta. Täpsemalt öeldi, et CIA „on kaotanud suurema osa oma häkkimisarsenalist“ ehk rohkem kui sadu miljoneid ridu koodi. WikiLeaksi andmeil on nende kätte jõudnud ja avalikkuse ette toodud materjale kokku 7818 veebikülje jagu pluss 943 manust.

Nende materjalide põhjal väitis WikiLeaks, et CIAl oli võimekus muukida sisse Apple`i iPhone`isse, Google`i Androidi opsüsteemi nutiseadmeisse, Microsofti Windowsi opsüsteemi ja rünnata isegi Samsungi nutitelereid, muutes need justkui salajasteks pealtkuulamismikrofonideks. WikiLeaksi sõnul olevat CIAl olnud ka võimekus muukida sisse sellistesse populaarsetesse ja üldiselt teistest turvalisemateks peetavatesse suhtlusrakendustesse nagu Signal, WhatsApp ja Telegram.

CIA vastus WikiLeaksi avalikustusele? Lühidalt oli see "ei kommenteeri." Ent see polnud päris kõik. Agentuur lisas siiski avaldusse kolm omapoolset punkti, millest esimene oli justkui kaudne õigustus sellisele võimalikule teguviisile, teine põhjendus, miks sellist asja teha ei saa ja kolmas punkt pahameeleavaldus WikiLeaksi suunas. Avaldust näeb siitsamast NBC Twitteri kontolt pärit lingilt.

Ehk: esiteks kinnitas CIA, et nende ülesanne on agressiivselt luureandmeid koguda, kuna see on esimene liin USA kaitsel. Seejärel toodi välja, et selline teguviis on USA territooriumil seadusega keelatud ja seetõttu CIA sellega ei tegele ja kolmandaks lisati, et USA avalikkus peaks olema "sügavalt häiritud" katsetest luurekogukonna mainet kahjustada.

Anonüümsed allikad lisasid, et CIA ja FBI on igatahes aktsioonis ja uurivad WikiLeaksi süüdistusega seonduvad. Reuters lisas, et nii senat kui esindajatekoda on kas juba algatanud või algatavad peagi lekketeemalise uurimise. Reuters viitas taaskord anonüümsetele allikatele, kelle sõnul olid ametnikud lekkest teadlikud juba eelmise aasta lõpust.